Skot: Da se usredsredimo na činjenice u odnosima Srbije i SAD

Beta 02.11.2016

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas da su odnosi Srbije i SAD u usponu i da je i cilj Vašingtona da Srbija uđe u Evropsku uniju.

"Naši odnosi su dobri, u usponu i korektni. Naš cilj je, kao i cilj vlade Srbije, brži rast i evropske integracije", rekao je Skot novinarima uoči otvaranja međunarodne konferencije o "zelenoj gradnji" u Beogradu.

Skot nije želeo da komentariše izjavu srpskog ministra za rad Aleksandra Vulina koji je otkriće oružja u blizini porodične kuće premijera Srbije doveo u vezu sa Ambasadom SAD.

"Nemam reči, bilo je previše izjava, bolje bi bilo da se usredsredimo na činjenice u našim odnosima", rekao je Skot. 

Ministarka građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su SAD prijatelj i partner Srbije i da dve zemlje imaju odlične odnose koji mogu da budu još bolji.

U Srbiji od 2000. godine posluje više od 1.000 američkih kompanija ili kompanija sa američkim kapitalom koje zapošljavaju više od 20.000 ljudi.

"Srbija je jedina zemlja u regionu koja ima direktan let za SAD. To ne dobija zemlja koja sa SAD ima loše odnose", rekla je Mihajlović novinarima pre otvaranja skupa o "zelenoj gradnji".

(Beta, 11.02.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Kako je to Vulin prozvao Skota?

Vesti online 02.11.2016

Varnice ne vode u sukob sa Amerikom

Večernje novosti 02.11.2016
Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »