Arhiva » Vesti » Blic 06.11.2016

Ršumoviću uručena nagrada “Sima Cucić” uteha u periodu koji mi nije lak

Pesniku i piscu Ljubivoju Ršumoviću juče je u "Banatskom kulturnom centru" u Novom Miloševu uručena nagrada „Sima Cucić” za životno delo, a dr Valentini Hamović ista nagrada za najbolju knjigu iz oblasti nauke o književnosti za decu u protekloj godini. Plakete „Sima Cucić” dodeljene su Gordani Vlajić, Đorđu Pisarevu i posthumno prof. dr Mladenu Dražetinu.

Blic nedelja, 6. novembar 2016.  |  R.Š.

Nagrada "Sima Cucic" Ljubivoju Ršumoviću uručena je za celokupni doprinos književnosti za decu kojom je obeležio odrastanje mnogih generacija u Srbiji, ali i šire.

- Ovo zaista smatram nagradom i podstrekom, i rekao bih utehom u jednom periodu svog života koji nije baš lak. Posebno mi je drago da ovu nagradu dodeljuje privatni kulturni centar jedinstven u Srbiji i ta činjenica daje vrednost ovoj nagradi – rekao je Ršumović.

Nagrade „Sima Cucić” već devetu godinu dodeljuje “Banatski kulturni centra”, čiji je osnivač i direktor književnik Radovan Vlahović. Ovaj put o dobitnicima je odlučivao žiri u kojem su bili: prof. dr Tihomir Petrović (predsednik), prof. dr Predrag Jašović i Radovan Vlahović. Dobitnicima su uručene povelje i poklon slike autorke Silvije Vlahović.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Ršumoviću nagrada za životno delo

Danas nedelja, 6. novembar 2016.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.