Vojvodina arhiva vesti 19.11.2016

„Čar ornamenata”

Dnevnik 19.11.2016
Muzejska igraonica „Čar ornamenata” biće održana u nedelju u 11 sati u Muzeju Vojvodine, u Dunavskoj 35. Inspirisani motivima i načinom ukrašavanja narodne. nošnje Slovaka na tematskoj izložbi „Iza brda i dolina - Tri veka Slovaka u… »

Nenad Ćaćić - čovek od pera s dobrim namerama

Dnevnik 19.11.2016
Novosadski je roditi se u Crnoj Gori, doći na odsluženje vojnog roka u Novi Sad i zaljubiti se u taj grad. Zatim upisati fakultet, zaposliti se, oženiti se Banaćankom, živeti na tromeđi Limana, Adamovićevog naselja i Telepa. Novosadski je da od… »

Ministarstvo već upozoravalo Juvitanu na pesticide

Radio 021 19.11.2016
Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" ustanovio je i prošle godine da 10 uzorkovanih proizvoda "Svislajona" za ishranu beba sadrži pesticide. Kako piše "Blic", Ministarstvo zdravlja je još prošle godine izdalo upozorenje "Svislajonu"… »

Protest zbog reforme školstva u Poljskoj

Radio 021 19.11.2016
Hiljade profesora i roditelja protestvovalo je u Varšavi zbog plana Vlade Poljske da ukine trogodišnje srednje škole za decu između 12 i 16 godina. Protest je u centru Varšave organizovao učiteljski sindikat i to je bio još jedan izraz neslaganja… »

Mega bolja od Mornara, trijumf Partizana

RTV 19.11.2016
SREMSKA MITROVICA - Košarkaši Mega Leksa pobedili su danas u Sremskoj Mitrovici barski Mornar sa 93:87, u 10. kolu Jadranske lige. Megi je ovo bila četvrta pobeda u sezoni, dok je Mornar pretrpeo osmi poraz. Megu je do trijumfa predvodio kapiten Rade… »

Tamburica fest u najužem izboru za najbolji svetski etno festival

NoviSad.com 19.11.2016
Novi Sad - Tamburica fest ušao je u najuži izbor za najbolji svetski etno festival. Za devet godina postojanja, od Deronja do Novog Sada, Tamburica fest, zbog svoje misije negovanja i afirmacije tradicionalne muzike, uspeo je da stigne do nominacije za… »

Tako važni poslovi a ne zarađuju ni prosečnu platu u Srbiji

Moj Novi Sad 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

„Tamburica fest” u trci za najbolji festival

Dnevnik 19.11.2016
„Tamburica fest“, manifestacija na kojoj je od 2008. godine više od pola miliona posetilaca uživalo u nastupima oko 160 orkestara sa svih meridijana, ušla je u najuži. izbor za najbolji festival etno muzike na svetu. Tu vest je u Novi Sad doneo… »

SO: Veliko interesovanje za Festival nauke

RTV 19.11.2016
SOMBOR - Festival nauke "Fizi-bizi fest" šesti po redu održan je u Somboru. Tokom manifestacije brojni posetioci prisustvovali su predavanjima, a mladi naučnici publici su predstavili svoja istraživanja. Od osmoze ćelije do robotike osnovci i… »

"Odvaži se, osnaži se! Za siguran put"

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Danas je na platou Spensa održana akcija "Odvaži se, osnaži se! Za siguran put,, gde su pripadnice lepšeg pola imale priliku da potpuno besplano dobiju obuku zamene guma na automobilu, te da primete i preduprede defekte nastale na… »