Vojvodina arhiva vesti 19.11.2016

"A Fest" - Festival studenata Departmana muzičke umetnosti

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Festival studenata Departmana muzičke umetnosti Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu "A Fest" počinje danas u 20 časova, koncertom u Amfiteatru zgrade Rektorata UNS. Ulaz je slobodan. Program "A Festa" obuhvata koncerte, predavanja… »

Odobreno gašenje Zavoda za izgradnju grada i Poslovnog prostora

Moj Novi Sad 19.11.2016
Skupština grada je odobrila likvidaciju javnih preduzeća "Zavod za izgradnju grada" i "Poslovni prostor" i njihovu transformaciju u gradske uprave za građevinsko zemljište i za imovinu, pošto zakonski rok za postojanje indirektnih korisnika lokalnog… »

Danas pretežno sunčano i toplo

Moj Novi Sad 19.11.2016
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. Uveče i noću na severu i zapadu umereno naoblačenje. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, u košavskom području povremeno… »

Naučni skup "Demokratska tranzicija u Španiji i Srbiji"

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - U klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada danas, sa početkom u 13 časova, Regionalni naučni centar Instituta za filozofiju i društvenu teoriju organizuje skup "Demokratska tranzicija u Španiji i Srbiji: iskustva i paralele". U… »

NS: Obeležavanje Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitis

RTV 19.11.2016
NOVI SAD - Udruženje "Crvena linija", povodom obeležavanja Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitis, organizovaće u Novom Sadu dve akcije dobrovoljnog i poverljivog savetovanja i testiranja - danas u periodu od 17 do 19 časova u prostorijama NS… »

Mini bus kao donacija za "Kolevku"

Subotica.com 19.11.2016
Mormonska crkva u Srbiji donirala je Domu za decu sa smetnjama „Kolevka“ mini bus za prevoz maloletnih migranata. Novo vozilo biće korišćeno i za prevoz dece korisnika do škole. Savremeno vozilo ima 18 sedišta i prilagođeno je osobama sa… »

Nova premijera Dečjeg pozorišta

Subotica.com 19.11.2016
Na sceni Dečjeg pozorišta Subotica u nedelju, 20. novembra sa početkom u 18.00 časova biće premijerno izvedena nova predstava „Ivica i Marica“ reditelja Todora Valova k.g. iz Bugarske. Predstava je namenjena deci iznad četiri godine i izvodi se… »

Besplatni očni pregledi za dijabetičare

Subotica.com 19.11.2016
Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, lekari Očnog centra „Perfect Vision”će danas (subota, 19. novembar) u sali 212 Otvorenog univerziteta sa početkom od 15 časova organizovati akciju besplatnih pregleda. Oftalmolozi upozoravaju da… »