Razgovori opozicije o kandidatu kad se sazna dan izbora (VIDEO)

Beta 26.11.2016

Funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija izjavila je danas da će ozbiljni razgovori opozicionih partija o tome ko je najbolji "demokratski kandidat" za predsedničke izbore u Srbiji početi kad vladajuća većina kaže kada će biti ti izbori i ko će biti njihov kandidat.

"Mislim da je odgovornost vladajuće većine da građane upozna i da ne pravi misteriju oko predsedničkih izbora. Od tog trenutka počeće i ozbiljni opozicioni razgovori o tome ko je najbolji kandidat koji bi bio demokratski kandidat i koji bi zemlju ipak predstavljao na način da to nije uvredljivo za neke građanine", rekla je Kolundžija novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da je "razumljivo" veliko interesovanje demokratske javnosti za predsedničke izbore, navodeći da će demokratska stranka uvažiti interese demokratske javnosti u svim budućim razgovorima.

"Razgovori se odvijaju sasvim normalno sa svim ljudima u ovoj zemlji kojima je stalo da na predsedničkim izborima zaista Srbija dobije demokratskog predsednika", rekla je funkcionerka DS-a odgovarajući na pitanje da li je ta stranka o predsedničkim izborima razgovarala sa svojim svojim bivšim članom, nekadašnjim šefom diplomatije Vukom Jeremićem.

Izbori za predsednika Srbije trebalo bi da budu održani na proleće 2017. godine.

(Beta, 11.26.2016)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »