Arhiva » Vesti » RTV 01.12.2016

Otvoren prvi "Novosadski winter fest"

NOVI SAD - Prvi "Novosadski Winter fest" otvoren je večeras na gradskom Trgu slobode i trajaće do 3. februara 2017. godine.

RTV četvrtak, 1. decembar 2016.  |  Tanjug, RTV
RTV: Otvoren prvi "Novosadski winter fest"

Manifestaciju organizuju "Color Press Grupa" i kompanija "Ninamedia", uz podršku grada Novog Sada.

Novosađani i svi drugi posetioci, svaki dan moći će da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalja.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, a predstavljaće se i novosadske galerije i festivali.

"Novi Sad dobija obrise grada koji ide u susret proslavi novogodišnjih i božićnih praznika. Ideja je bila da naš grad bude razdraganiji, osvetljeniji i veseliji za vreme praznika, sa više ljudi na ulicama, odnosno da se ne svede sve samo na veče dočeka Nove godine. Predstojeći praznici su karakteristični za okupljanje porodice i zato želimo da Trg slobode bude mesto gde svi možemo da se okupimo i uživamo u prazničnom raspoloženju, kao velika porodica. Na ovu manifestaciju želimo da pozovemo i što više turista koji će moći u zimskim danima da uživaju u mnoštvu sadržaja u našem gradu", izjavio je novosadski gradonačelnik Miloš Vučević.

On je kazao da će pored Trga slobode i Pozorišni trg u narednim danima biti uređen u istom ruhu, te da će se u toku sledećih 60 dana negovati isti koncept širenja praznične atmosfere.

"Imaćemo uskoro i najlepše klizalište u gradu u Dunavskom parku, tako da će i on zasijati u čarobnom prazničnom ambijentu", rekao je Vučević.

Svako veče od 18 sati nastupaće dečji horovi, koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19 časova na bini će nastupati novosadski bendovi kao i didžejevi popularnih lokalnih radio stanica.

Osim toga, Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom.

Trg slobode će iz nedelje u nedelju krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe.

Biće predstavljena i umetnička dela gradskih muzeja, a izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Galerijom Matice srpske.

U toku prvog dana održavanja manifestacije, nastupili su dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa Minjom Subotom i "ABBA Real Tribute Band" iz Zrenjanina.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Novi Sad Press Fest

©2019 Netmark d.o.o.