Arhiva » Vesti » Večernje novosti 12.01.2017

Protest roditelja Barbare Vitez: Kako to da telo naše ćerke još nije isplivalo?

Roditelji Barbare Vitez (15) protestovali danas u centru Sente. Ne veruju da im je kćer stradala nesrećnim slučajem

Večernje novosti četvrtak, 12. januar 2017.  |  Milan IVETIĆ

ENDRE I Melinda Vitez, roditelji Barbare (15), koja je nestala 25. novembra prošle godine, danas su se po podne, kako su prethodnih dana posredstvom medija i najavili, obreli pred Gradskom kućom u Senti. Tim protestnim činom, objasnio je Endre, iskazuju nezadovoljstvo dosadašnjim rezultatima potrage za telom svoje mezimice.

Nesrećni roditelji čak sumnjaju u zvaničnu verziju ćerkinog stradanja. Idu dotle da veruju da Barbara nije poginula, a da neko, iz određenih razloga, skriva istinu o njenoj sudbini.

- Tražimo da se istraga ne svede samo na pretragu Tise, već da se proširi. Kako to da telo još nije isplivalo?! A moralo je dosad. Da li to ukazuje da Barbara nije u reci, već možda na drugom mestu?! Valjda, kao roditelji, imamo pravo da saznamo sve u vezi sa nestankom naše ćerke - naglasio je Endre Vitez.

Pozivu supružnika Vitez sugrađanima da im se na protestu pridruže odazvala se manja grupa ljudi, koji su nosili Barbarinu fotografiju. Veći odziv, kojem su se nadali, izostao je, da li zbog Endreovih šokantnih tvrdnji, koje direktno oponiraju policijskom izveštaju o stradanju Barbare, ili, pak, ledene hladnoće, koja je juče okovala Sentu. Ili je reč i o jednom i o drugom. Tek, promrzli otac je novinarima ponovio da su pojedini detalji zvanične verzije prilično sporni i nejasni. Bio je, kako veli, pre izvesnog vremena u sedištu kikindske PU, gde su ga inspektori upoznali sa slučajem. Policajci mu, tvrdi, nisu omogućili da pogleda video-snimak sigurnosnih kamera, kojim je 25. novembra oko 22 časa zabeležen odlazak Barbare i dvojice njenih drugara na most. Taj snimak je, po njemu, ključni, sporni trenutak ovog slučaja, pa traži dodatna pojašnjenja.

Otac čak dovodi u sumnju zaključak policije i tužilaštva da je to bio nesrećni slučaj. Poligrafsko ispitivanje dvojice Barbarinih drugara, po njemu, takođe izaziva određenu nedoumicu.

OPTUŽBE BEZ POKRIĆA

ZA policiju i nadležno tužilaštvo, saznajemo iz poverljivih izvora, konstatacije, pa i optužbe Endrea Viteza upućene nja njihovu adresu, nemaju ni najmanju potporu u činjenicama. Endre je u policiji, da mu se saopšti šta se desilo i šta se čini u okviru policijske nadležnosti, bio - na njen zahtev. Ni saznanje da telo nastradale devojčice, i pored neprekidne potrage, još nije pronađeno, nije osnov za bilo kakvu sumnju. Ima, naime, slučajeva da se telo nađe tek posle nekoliko meseci, a dogodi se i da ga reka nikada ne izbaci na površinu.

POZIV MINISTRU DA POMOGNE

ENDRE Vitez u javno iskazanim razmišljanjima čak tvrdi dotle da ne isključuje mogućnost da je njegova maloletna ćerka kidnapovana i nekud odvedena, pa čak i da je - živa. Ne da mu mira činjenica da Barbarino telo voda još nije izbacila na površinu. To saznanje mu, očigledno, dodatno pojačava očaj i sumnju u policijsku verziju nestanka njegove ćerke jedinice. Kaže da ne može da se smiri, pa poziva ministra policije da se uključi u razjašnjavanje ove misterije.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.