Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 26.01.2017

Vuk Vučić

Danas 26.01.2017
Šta može biti opasnije za mir, stabilnost i pomirenje u regionu, uvođenje evropskih standarda i procesa integracija u EU od aktuelnog stanja u kojem je predsednik države Tomislav Nikolić? Može biti opasnije da to mesto zauzme neko sa Nikolićevom… »

Miša Vacić: Nesuđeni savetnik

Danas 26.01.2017
Desničar Miša Vacić smenjen je sa mesta savetnika u vladinoj Kancelariji za KiM nakon prekjučerašnjeg gostovanja u emisiji "Novi dan" na TV N1. U emisiji je ispričao kako su ga Srbi sa Kosova zvali da dođe da radi u Kancelariji, "a država im je to… »

Advokatske (mračne) komore

Danas 26.01.2017
Na drugi pogled je već i laicima jasno da Komora Vukčeviću zamera što se uopšte drznuo da bude tužilac za ratne zločine i što je "uglavnom podizao optužnice protiv Srba" Privuče mi pre neki dan pažnju novinska vest da je takozvana Advokatska… »

Stranka Dosta je bilo za pristojnu Srbiju

Danas 26.01.2017
Dosta je bilo je jedina politička organizacija koja zabranjuje partijsko zapošljavanje, koja je u svom Statutu definisala političke funkcije i odvojila ih od javnog sektora u kome mora da važi isključivo princip šta znaš, a ne koga znaš… »

Od diskriminacije do odbacivanja najbližih

Danas 26.01.2017
Kao mala, nisam znala da sam drugačija, mislila sam da je igranje lutkicama i sa devojčicama uobičajena stvar. Svest o mom rodnom identitetu javila se tokom puberteta ili nešto pre njega, i zbog toga sam bila povučena i stidljiva, a kasnije se to… »

Amnestija ili amnezija

Danas 26.01.2017
Mislite šta hoćete, da sam dokon ili infantilan, ali imam neodoljivu potrebu da javnost upozorim na semantički suprotno značenje dve leksički slične reči: amnestije i amnezije! Amnestija, kaže Vujaklija, znači predavanje zaboravu neke krivice i… »

Japan (4): Simbol nade i straha

Danas 26.01.2017
U gradu Himeđi je čuveni Beli dvorac, sagradio ga je zet najčuvenijeg šoguna Takugave. Stvarno, izuzetno atraktivno. Ali, bili smo zaprepašćeni nečim drugim. Na više raskrsnica, negde oko 14 sati, stajao je uniformisani čovek sa palicom od oko… »

Trend izolacije

Danas 26.01.2017
Ko kaže da političari ne drže obećanja? Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp prekjuče je izdao nalog da SAD napusti pregovore o Transpacifičkom sporazumu (TPP), čedu Baraka Obame koje se sedam godina pripremalo između 12 zemalja da ugleda… »

There is no place to go

Danas 26.01.2017
Bitna karakteristika sitkoma je ideja pomirenja u različitosti. Situacije u uobičajenoj ili surogat porodici se rešavaju i život se nastavlja (u slozi koja se remeti pa nanovo uspostavlja u svakoj epizodi). Iznenađujuće je što nam realnost često… »

Vlada krije lokacije zbog otpora stanovnika

Danas 26.01.2017
Vlada Srbije namerava da izgradi još prihvatnih centara za migrante u Srbiji, kao i da proširi kapacitete nekoliko postojećih, uključujući i kasarnu u Obrenovcu, nezvanično saznaje Danas. Iako nadležni tvrde da u Srbiji ima dovoljno smeštajnih… »