Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 10.02.2017

U klizištima na Baliju 12 mrtvih

Večernje novosti 10.02.2017
U klizištima na ostrvu Bali poginulo je 12 osoba, a među nastradalima ima i dece. U klizištima na ostrvu Bali poginulo je 12 osoba, a među nastradalima ima i dece, javila je danas agencija za vanredne situacije Indonezije. Klizišta su odnela kuće u… »

Topla voda u Pacifiku kriva za pomor morskih ptica

Večernje novosti 10.02.2017
Na osnovu njorki koje je more izbacilo na obalu, što iznosi samo mali deo uginulih jedinki, procenjeno da je ukupan broj umrlih ptica oko 500.000. ANKORIDž - Stručnjaci za pacifičke morske ptice nastavili su da istražuju zbog čega je došlo do… »

Porodice policajaca blokirale sedišta policije u Riju

Večernje novosti 10.02.2017
Porodice policajaca koji traže neisplaćene plate blokirale su danas nekoliko pukova vojne policije u Rio de Žaneiru u akciji sličnoj onoj organizovanoj u susednoj brazilskoj državi Espirito Santo. Porodice policajaca koji traže neisplaćene plate… »

Kitovi čekaju plimu i spas

Večernje novosti 10.02.2017
Nezapamćeni pomor oko 300 morskih sisara na Novom Zelandu. Enigma kretanja u pogrešnom smeru. NI angažovanje više stotina građana, veterinara, volontera i okeanologa, koji su posipanjem vode pokušavali da kitove nasukane na novozelandskom Južnom… »

Provera ruske PVO: Nad Moskvom uništili 150 ciljeva

Večernje novosti 10.02.2017
U iznenadnoj proveri ruskih PVO i PRO jedinica učestvovalo 45.000 pripadnika armije. Ministarstvo odbrane ocenilo da su uspešno prošli proveru i da su ciljevi pravovremeno otkriveni i „uništeni”. MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA RUSKE PVO jedinice… »

Staništa slonova u Indiji sve manja

Večernje novosti 10.02.2017
Aktivisti za zaštitu divljih životinja upozorili su da je zadiranje u šume severoistoče Indije oteralo slonove iz njihovih prirodnih staništa, što dovodi do sukoba sa lokalnim stanovništvom. Aktivisti za zaštitu divljih životinja upozorili su da… »

Foto: Žena od pola tone ide na operaciju za smanjivanje težine

Večernje novosti 10.02.2017
Egipćanka koja važi za najtežu ženu na svetu doći će u Indiju kako bi se podvrgla hirurškom zahvatu za smanjenje težine, rekao je danas njen lekar. Egipćanka koja važi za najtežu ženu na svetu doći će u Indiju kako bi se podvrgla hirurškom… »

Polemike Borislav Borović: Strah zbog kineskih robota

Večernje novosti 10.02.2017
Donald Tramp je po stupanju u Belu kuću povukao nekoliko ekonomskih poteza koji su mnogi ocenili kao udarac na temeljne principe liberalne ekonomije. DONALD Tramp je po stupanju u Belu kuću povukao nekoliko ekonomskih poteza koji su mnogi ocenili kao… »

Tramp sa zemljama EU samo pojedinačno?

Večernje novosti 10.02.2017
Američki predsednik još više zaoštrava stav prema evropskom bloku. Niko neće "najgori posao", mesto direktora komunikacija Bele kuće. VODEĆI kandidat za budućeg američkog ambasadora pri EU Ted Malok ponovo je, pre nego što je imenovan, uzburkao… »

Kraj ljubavi Kijeva i Varšave

Večernje novosti 10.02.2017
Nestala idila između poljskih i ukrajinskih političara rođena na Majdanu tokom protesta. Najveće nesuglasice zbog različitog tumačenja onoga što je činio Stepan Bandera. MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ GLAVNI saveznici sadašnjeg… »