Arhiva » Vesti » Blic 17.02.2017

Ljajić: Vučićeva kandidatura najbolja za sve, očekujem dogovor sa Nikolićem

Potpredsednik vlade i lider SDPS Rasim Ljajić je izjavio danas da bi Aleksandar Vučić bio najbolji zajednički kandidat vladajuće koalicije na predsedničkim izborima i da očekuje postizanje dogovora o tome sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Blic petak, 17. februar 2017.  |  Tanjug

- Još se nadam da bi moglo da dođe do dogovora i najboljeg scenarija za sve i za predsednika Nikolića i vladajuću koaliciju. A, to podrazumeva postizanje dogovora o tome da Vučić bude zajednički predsednički kandidat - rekao je Ljajić Tanjugu.

Tako bi se, ističe Ljajić, obezbedio kontinuitet, puna politička stabilnost, koordinacija između vlade i predsednika.

- Sa druge strane, Vučić realno jedni ima šanse da pobedi već u prvom krugu izbora. Drugi izborni krug je jako rizičan za bilo kog kandidata vladajuće koalicije - ocenio je Ljajić.

On kaže da će se sve stranke opozicije ujediniti oko podrške opozicionom kandidatu koji uđe u drugi krug i da je to "već neizvesnost za bilo kog kandidata kojeg predloži vladajuća koalicija".

- Verujem, prema tome, da taj dogovor može da se postigne. U protivnom mi ćemo, sasvim sigurno, dati punu podršku i doprinos u samoj kampanji kandidaturi Vučića, jer verujemo da on može da pobedi na izborima - rekao je Ljajić.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2017 Netmark d.o.o.