Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.02.2017

Zbog štrajka osoblja Alitalie otkazani letovi

Slobodna Evropa 23.02.2017
Osoblje italijanske aviokompanije "Alitalia" u četvrtak štrajkuje zbog propasti pregovora sa upravom i nepostojanja plana za obnovu poslovanja te kompanije-gubitaša. Piloti, kabinsko i zemaljsko osoblje napustiće svoja radna mesta na četiri sata… »

Užički putari blokirali magistralu

Slobodna Evropa 23.02.2017
Radnici građevinskog preduzeća „Putevi Užice“ blokirali su danas na kratko magistralni put Užice - Zlatibor u mestu Surduk, zahtevajući tako isplatu zarada i ostalih primanja koja im se duguju. U blokadi je učestvovalo oko 300 radnika preduzeća… »

Pitanje demarkacije deli politički scenu na Kosovu

Slobodna Evropa 23.02.2017
Autori Amra Zejneli i Bekim Bislimi Na Kosovu očekuju da će se sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom po drugi put naći pred Skupštinom Kosova početkom marta meseca, nakon što je Državna komisija stručnjaka za merenje teritorije potvrdila ove… »

Veselji: Sastanak sa Trampom služi interesima građana Kosova

Slobodna Evropa 23.02.2017
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da njegov sastanak sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom služi interesima građana i samog Kosova. Kosovska javnost juče je saznala o ovom sastanku, nakon što je… »

Pozvane štediše banaka bivše SFRJ da prijave potraživanja

Slobodna Evropa 23.02.2017
Ministarstvo finansija Srbije pozvalo je danas štediše banaka koji su do 27. aprila 1992. godine imali deviznu štednju u bankama na teritoriji bivše SFRJ da prijave svoja potraživanja. Pozvali su državljane bivših republika SFRJ koji su deviznu… »

Brazilski šef diplomatije podnio ostavku

Slobodna Evropa 23.02.2017
Brazilski ministar vanjskih poslova Jose Serra podnio je ostavku pozivajući se na zdravstvene probleme, zadajući novi udarac administraciji predsjednika Michela Temera. Serra (74), izjavio je da su mu zdravstveni problemi onemogućili da prati ritam… »

Turski ministar: Ne odustajemo od izručenja Gulena, ali prihvatamo i deportaciju

Slobodna Evropa 23.02.2017
Turski ministar pravde Bekir Bozdag uputio je pismo američkom kolegi Jeffersonu Sessionsu o zahtjevu Ankare za izručenje muslimanskog imama Fethullaha Gulena, koga Ankara smatra odgovornim za neuspjeli državni udar prošle godine. Bozdag je u pismu… »

U Ženevi nastavak mirovnih pregovora o Siriji

Slobodna Evropa 23.02.2017
Mirovni pregovori sirijske vlade i opozicije pod okriljem UN biće nastavljeni danas u Ženevi u pokušaju da se zaustavi višegodišnji rat u Siriji u kojem je stradalo više od 310.000 ljudi. Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio… »

Pakistan: U eksploziji u Lahoru poginulo šest osoba

Slobodna Evropa 23.02.2017
U eksploziji u Lahoru poginulo je šest osoba, a ranjeno je najmanje 15, saopštili su danas zvaničnici Pakistana. Uzrok eksplozije u skupom restoranu još uvek nije poznat, rekao je ministar pravde Rana Sanaula. Ovaj incident je najnoviji u seriji… »

Bez medenog meseca Rusije i SAD

Slobodna Evropa 23.02.2017
Nade u medeni mesec u odnosima Rusije i SAD nakon što je Donald Tramp (Trump) postao predsednik raspršile su se pre nego što je i počeo. Uostalom, i resetovanje odnosa sa Moskvom koje je najavio Barak (Barack) Obama odmah posle izbora 2008. ubrzo je… »