Vesti » Beta 24.02.2017

Vlasnici sezonskih ski-karata Srbije besplatno u Crnoj Gori

Beta petak, 24. februar 2017.
Beta
Vlasnici sezonskih karata za ski centre Kopaonik, Stara planina ili Tornik, na Zlatiboru. od danas imaju pravo na tri uzastopna dana besplatnog skijanja u jednom od ski centara Crne Gore - Savin kuk, Kolašin 1.450 ili Vučja, a tu mogućnost će imati i gosti tih crnogorskih ski centara u srpskim skijalištima.

Vlasnici sezonskih ski karata će dobiti vaučer za korišćenje te ponude, što je omogućeno potpisivanjem sporazuma na Sajmu turizma u Beogradu o poslovnoj saradnji Skijališta Srbije i Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ćika rekao je da će sporazum doneti i razmenu iskustava što će doprineti boljoj saradnji.

"Na ovaj način će porasti broj turista između ove dve zemlje, a skijaši će moći da vide kako posluje konkurencija i da svojim predlozima doprinesu razvoju turizma", dodao je on.

Generalna direktorka za turistički razvoj i standarde u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore Olivera Brajović rekla je da je ovim ugovorom omogućeno turistima da "upoznaju planine i izazove koje nude dve zemlje i da će se poveća turistički promet".

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Renata Pindžo istakla je da Srbija i Crna Gora imaju planove zajedničkih projekata, kao što su biciklističke staze i gastronomske i rute kulture.

"Ovaj region ima perspektivu u turizmu, i beleži stope rasta daleko veće i daleko brže od drugih u Evropi", rekla je Pindžo.

(Beta, 24.02.2017)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.