Arhiva » Vesti » Dnevnik 15.03.2017

Obnavlja se vodovod u Turiji

TURIJA: Rekonstrukcija vodovodne mreže u turijskim ulicama Miladina Jocića i Svetog Save, počela je ovih dana a sredstva su obezbeđena prošle godine na konkursu

Dnevnik sreda, 15. mart 2017.

Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od nešto više od devet miliona dinara. Iz lokalnog buyeta obezbeđeno je još 20 odsto ove sume, uz obavezu opštine Srbobran da plati PDV na ukupan iznos, tako da će novi vodovod u Turiji koštatiti više od 11 miliona dinara.

Potpredsednik Saveta MZ Turija Zoran Dudvarski objašnjava da će završetkom vodovodne mreže u ove dve ulice biti kompletirana rekonstrukcija vodovodnog sistema u polovini sela.- Ovaj deo sela ima novi vodovod. Uradili smo prstenasti sistem vodosnabdevanja koji nam omogućava da sa mreže nezavisno isključujemo samo delove ulica, na primer kod eventualnih havarija, a ne kao do sada kada su morali isključivati celi blok ili deo sela. Novi vodovod postavljen je u ulicama Branka Radičevića, Đure Vujina, Jovana Popovića, Vuka Karayića, Zmaj Jovinoj, Kajmakčalanskoj, Nikole Tesle i Save Kovačevića – potvrdio je Dudvarski.

Sada predstoji priprema projekta za isti posao u drugom delu sela i samo za njegovu izradu biće potrebno oko 500.000 dinara. Novim projektom biće pokriveno preostalih desetak ulica koje su i dalje na staroj mreži, objasnio je Dudvarski.

On naglašava da je ideja da se osmisli projekat kojim bi se celo mesto priključilo na predviđenu fabriku vode za Srbobran, a ukoliko to ne bi bilo izvodnjivo, onda je cilj da se izgradi fabrika vode za Turiju.

Lj. M.

Osvetljenje za most

Uskoro počinju i radovi na osvetljavanju turijskog mosta, uređenje atmosferske kanalizacije, asfaltiranje pristupnih puteva ataru, kao i postavljanje video-nadzora u centru Turije. Savet MZ, zajedno sa opštinom Srbobran i svim parterima, uređuje selo po svim standardima, kako bi se, koliko je to moguće, smanjila razlika između života u malom mestu i gradu.

- Stalo nam je da mladi ostanu u Turiji, ali ne po cenu da ne mogu da vode život po meri čoveka 21.veka. Njima mora biti obezbeđen ambijent da žive udobno, rade i stvaraju, da imaju kulturne i sportske sadržaje, da se druže – rekao je Dudvarski.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

PDV

©2018 Netmark d.o.o.