Arhiva » Vesti » Danas 18.03.2017

Drugačija slika Srbije

Danas subota, 18. mart 2017.  |  Piše: D. Eraković Piše: M. Mil

I dok se u ogromnoj većini medija u Srbiji daje izrazito velika prednost predsedničkom kadnidatu i još uvek aktuelnom premijeru Aleksandru Vučiću, u šabačkim medijima daje se sasvim drugačija slika Srbije.

RTV Šabac od ponedeljka svoju ekskluzivnu emisiju "Necenzurisano", koju vodi Antonela Riha, prebacila je od ove sedmice na svakodnevno emitovanje od deset časova, sa reprizom u 14 časova.

U ovoj emisiji gostovali su predsednik SANU Vladimir Kostić, profesori Miodrag Zec, Ratko Božović kao i brojni drugi eminenti javni i kulturni poslenici. Naravno, emisija je otvorena i za novinare sa kritičkim mišljenjem, a prvi gost u novom formatu bio je urednik Danasa Draža Petrović. Odnedavno petkom uveče je na programu špageti istern "Dobar, rđav", a gosti su bili reditelj Kokan Mladenović, Beli Preletačević, pevač Vlado Georgijev. Tu je i emisija iz "Obrnute ekonomije", gde je redovni gost Dragan Vujadinović.

U redovnim informativnim emisijama koriste se prilozi iz N1, ili listova Vreme i Danas. Radio Šabac na svoj način učestvuje u političkom životu jer se već dve decenije emituje "Čivijaška vrteška" gde ne manjka oštre satire i dobrog humora. RTV "As" takođe je otvorena za kritička mišljenja, a pogotovo u kultnoj emisiji "Aktuelna tema" koju vodi Hanibal Kovač. Ovde su gosti bili: Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Vojislav Šešelj, Zoran Živković.. Dva nedeljnika - Glas Podrinja i Podrinske imaju brojne napise kritički intonirane o kojima se na sasvim drugi način govori o sadašnjim "uspesima vlasti". Podsetimo i to da je ovde na konkursu za medijske projekte iz budžeta je izdvojeno 40 miliona dinara, a komisiju su sačinjavali eminentni novinari.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Aleksandar Vučić Šabac

©2017 Netmark d.o.o.