Arhiva » Vesti » Dnevnik 20.03.2017

Kradu iz domaćinstava od kobasica do jastuka

BAŠAID: Učestale krađe u domaćinstvima u Bašaidu, Banatskom Velikom Selu i drugim severnobanatskim naseljima, u kojima lopovi odnose sve što im padne pod ruku,

Dnevnik ponedeljak, 20. mart 2017.

a što je izazvalo zabrinutost žitelja, povod je da će se aktuelnom bezbednosnom situacijom na severu Banata, sa posebnim osvrtom na naselja u okolini Kikinde, na današnjem zasedanju u MZ “Bašaid” baviti članovi Odbora za bezbdnost Skupštine AP Vojvodine.

Lopovi kradu kobasice, šunke, kokoške i meso iz zamrzivača, ali i drugu robu. Dragan Gurjić iz Bašaida žali se dam u je nedavno ukradeno oko 50 kilograma raznih kljčeva i alata, a da je njegova kuća za četiri godine opljačkana dvadesetak puta i da su mu lopovi do sada odneli robu u vrednosti oko 4.000 evra. Kradljivci su iz njegovog domaćinstva odneli sve što je od bakra, kazan, kosilicu, mesingane pumpe, akumulatore od traktora, kablove, bicikl i razne alate, a nešto od ukradenog posle nekoliko dana je pronašao da se prodaje na buvljaku.

Iz kuće i dvorišta 90-godišnje Milene Grujić kradljivci su u više navrata odneli jastuke, slavine, alat, kazan za rakiju, meso iz zamrzivača. Njen sin Jovan koji živi u Novom Sadu često obilazi i vodi brigu o domaćinstvu u Bašaidu ne zna kako da kradljivcima stane na put, koji su u više navrata iz traktora izvadili gorivo, odneli traktorske delove, ključeve, građevinska kolica, akumulatore i drugo.

Iz domaćinstva Veljka Čolaka iz pušnice lopovi su ovog puta odneli slanine i pršut, koliko su mogli poneti, pa je nešto i stalo, a u tri navrata lane su odnosili po sedam-osam kokošaka. Dobro su se omrsili iz pušnice Slobodana Vaskovića iz Banatskog Velikog Sela odnevši 120 kilograma kobasica koje je on sušio za pet porodica nešto rolovane piletine, ali srećom uz kobasice nisu bile šunke i slanina.

M. Mr.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Banat

©2017 Netmark d.o.o.