Arhiva » Vesti » Politika 20.03.2017

Zaplenjeno više od tone skanka

Organizovana kriminalna grupa je drogu krijumčarila sa KiM i prodavala u centralnoj Srbiji i zemljama EU

Politika ponedeljak, 20. mart 2017.  |  D. Vukosavljević

Srpska policija oduzela je više od tone skanka, što je rekordna zaplena narkotika u jednoj akciji i to ne samo u Srbiji već i u regionu, izjavio je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije. Droga je, dodao je ministar, zaplenjena u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gde je i uhapšena kriminalna grupa, koja ju je prevozila.

Oko 1.100 kilograma skanka pronađeno je u šupljinama i hangarima vozila. Vrednost droge procenjuje se na oko četiri do pet miliona evra. U akciji je uhapšeno šest osoba, saopšteno je iz MUP-a.

„Skank je pronađen prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke. Droga je bila sakrivena u posebno izrađenim bunkerima. Trebalo je da bude pretovarena u drugo teretno vozilo i dalje transportovana”, navode u policiji.

Uhapšeni su Dragan G. (49), Dragan P. (37), Dragan I. (49), Predrag I. (26) i Slobodan I. (41) iz Beograda, kao i Vladimir K. (36) iz Novog Pazara. Sumnja se da je Dragan G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije KiM. Droga je prodavana u centralnoj Srbiji i u zemljama EU.

Kako saznajemo, uhapšeni nisu odranije poznati policiji kao narko-dileri, što je neobično s obzirom na količinu oduzete droge i činjenicu da su imali uhodan lanac šverca i prodaje skanka. Nezvanično, osumnjičeni imaju više stanova, lokala, firme za transport i špediciju, pa će policija proveravati da li je i šta stečeno od prodaje droge.

„Ovo je jedna od najvećih zaplena svih vremena i najveća pojedinačna zaplena narkotika u regionu. Stvorena je nova generacija profesionalaca, ozbiljno obučenih, opremljenih, voljnih i snažno motivisanih da se bore protiv narko-kriminala i svih kriminalnih klanova koji se bave distribucijom droge u našoj zemlji, regionu i šire”, naveo je Stefanović, misleći na pripadnike Službe za droge Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a, kojima je ovom prilikom zahvalio na radu.

Iz Tužilaštva za organizovani kriminal je saopšteno da su obavljeni dodatni pretresi na više lokacija u Srbiji, nakon čega će osumnjičeni biti saslušani i predati sudiji za prethodni postupak uz predlog za određivanje pritvora.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Zaplenjena tona skanka u cisterni

Večernje novosti ponedeljak, 20. mart 2017.

Stefanović: Zaplenjeno više od tunu skanka

Danas ponedeljak, 20. mart 2017.

Zaplenjeno više od tone "skanka" (foto)

Mondo ponedeljak, 20. mart 2017.

Policija zaplenila više od tone skanka

Novi magazin ponedeljak, 20. mart 2017.

©2017 Netmark d.o.o.