Arhiva » Vesti » Blic 21.03.2017

Lučani: Zorica Milošević nova predsednica Skupštine

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta u Lučanima za predsednika Skupštine izabrana je Zorica Milošević, diplomirani agronom.

Blic utorak, 21. mart 2017.  |  Beba Bojović

Ona je bila predlog odborničke grupe SNS i SPS a na ovo mesto došla je nakon smrti Milenka Rudinca. Zamenik predsednika opštine je dao predlog odbornicima da na upražnježnjeno mesto člana Veća bude imenovan Milija Stanojević, diplomirani ekonomista iz Guče, što je većinom glasova i prihvaćeno.

U nastavku sednice odbornici su usvojili predlog odluke o imenovanju Slavka Radosavčevića za direktora Biblioteke opštine Lučani, kao jedinog prijavljenog kandidata. Na današnjoj sednici, odbornici su potvrdili članstvo opštine Lučani u Stalnoj konferenciji opština i gradova i usvojili odluku o organizaciji civilne zaštite na teritoriji opštine Lučani. Po prethodnoj odluci bilo je planirano da se uključi 570 obveznika civilne zaštite.

Imajući u vidu da je to ogroman i nefunkcionalan sistem, novom odlukom je redefinisan broj na 120 ljudi, četiri voda po 30 ljudi. Ovom odlukom su definisana prava i obaveze svih subjekata civilne zaštite kao i to da će predsednici mesnih zajednica biti poverenici civilne zaštite. Data je i saglasnost na plan rada za vanredne situacije za 2017. godinu a usvojen je i operativni plan za odbranu od poplava kod voda drugog reda.

Na sednici je usvojen program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2017. godinu.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

SNS SPS

©2017 Netmark d.o.o.