Arhiva » Vesti » Blic 21.03.2017

Počeli 46. Dani komedije u Jagodini

Predstavom "Pasivno pušenje", po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina i izvođenju Zvezdara Teatra iz Beograda večeras su otvoreni 46. Dane komedije u Jagodini.

Blic utorak, 21. mart 2017.  |  G. Jevremović

Po izboru selektorke Ane Tasić, u narednih šest dana publika će videti predstave Pozorišta mladih iz Novog Sada se autorskim projektom Olje Đorđević "Dok te ja hranim i oblačim", čija je dramaturškinja Danica Nikolić Nikolić, šabačko pozorište izvešće predstavu "Revizor za jugoistok", po tekstu Svetislava Basare u režija Marka Torlakovića, dok će Teatar "Kart Blanš" iz Beograda nastupiti s predstavom "Hor "bečkih" dečaka", po tekstu Miroljuba Nedovića u adaptaciji i režiji Irfana Mensura. Predstavu "Udaj se muški" po tekstu Dunje Petrović u režiji Marije Lipkovski odigraće Centar za interaktivnu umetnost – Ispad iz Beograda, narodno pozorište Subotica predstaviće se predstavom "Dva u jedan", po tekstu Reja Kunija u režiji Petra Jovanovića, a "Hipnozu jedne ljubavi" po tekstu i režiji Dušana Kovačevića izvešće Zvezdara teatar iz Beograda.

Predstava Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke "Celo telo, tu me boli" biće igrana 27. marta u čast nagrađenih. Slogan ovogodišnjeg festivala je "Tragikomedije našeg vremena", dok će stručnim žirijem festivala predsedavati dr Miroslav Radonjić – direktor Sterijinog pozorja, a članovi su glumica Danica Maksimović i Marija Vulić, predstavnik grada domaćina.

Inače, glumac Vlasta Velisavljević (90) dobitnik je "Zlatnog ćurana", nagrade za životno delo ovogodišnjeg festivala.

Proglašavajući Dane komedije otvorenim, ministar kulture Vladan Vukosavljević izjavio je da smehom i komedijom treba lečiti ili uzimati kao preventivu, kako bi smo u svakom smislu ostali zdravi.

- Muza Talija, zaštitnica komedije nam poručuje da je smeh lek, smeh je lekovit, ti lekovi se propisuju u dozama pozorišnih predstava. Pozvam vas da uživamo u čarima Talije, komedije i smeha, da se lečimo ili uzimamo smeh kao preventivu kako bi smo ostali u svakom smislu zdravi - rekao je Vukosavljević.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.