Arhiva » Vesti » Blic 21.03.2017

Zašto Rolingstonsi neće doći u Sarajevo?!

Hoće li britanske rok legende “Rolingstons” svirati u Sarajevu? U zvaničnim informacijama na “veb” stranici velikana roka nema govora o koncertu u Sarajevu.

Blic utorak, 21. mart 2017.  |  N1

Predstavnici Kantona i Grada Sarajevo istakli su kako je pokušaja organizacije kocerta ipak bilo, piše N1. Nevladina organizacija "Front" u kontaktu je sa manadžerima rok legendi.

- Planiramo za avgust. Pregovori su u toku. Imamo kontakte njihovim menadžerom. Spekulacije nemaju mjesta. Planiramo realizaciju na Bjelašnici - otkrio je Oliver Dujmović, NGO "Front".

U julu prošle godine NGO "Front" pregovarala je sa Gradom Sarajevo.

- Rezultat toga je bila odluka uprave da se dodeli počasno prijateljstvo. Na taj način je Grad izrazio zainteresovanost da se održi koncert - rekao je Milan Trivić, dogradonačelnik Sarajeva.

To nije podrazumevalo finansije za koje se "Front" obratio Kantonu. Ali na papiru - još ništa!

- Mi smo pre 8-9 meseci dobili dopis i od tada se ovom ministarstvu niko nije obratio - istakao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta KS.

Ranije gostujući u emisiji Dan uživo na N1, kantonalni premijer Elmedin Konaković rekao je da je traženi novac prevelik zalogaj za Kanton Sarajevo.

- Imao sam nekada neko pismo namere, u kojem je bio zatražen neki ogroman iznos, milionski, u kojem je pisalo da bi to trebala garantovati neka vlada, privatnik ili organizator takvog događaja. Mi vrlo pažljivo raspolažemo novcima naših građana - objasnio je Konaković.

Da je koncert “Stonsa” u Sarajevu lepa, ali ipak tehnički neizvediva ideja, misli Faruk Drina, producent sa zavidnim iskustvom u organizaciji mafestacija velikih razmera.

- Problem je što to mora biti mnogo ranije. Jer, jedna takva grupa zahteva odgovarajuće kampanje. Nije dovoljno dovesti “Stonse” i dovesti ih ovako kao što se najavljuje. To mora biti žestoka kampanja. Razmišlja se gde će biti - na Bjelašnici, što je van pameti - ispričao je Faruk Drina, producent i organizator velikih koncerata.

U Centru za sport i rekreaciju kažu da nisu ni zvanično ni nezvanično pregovarali o mogućnosti održavanja koncerta “Stonsa” na stadionu Koševo.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.