Arhiva » Vesti » Danas 21.03.2017

Ivanić: Kriza zbog Bošnjaka i Hrvata

Danas utorak, 21. mart 2017.  |  Piše: FoNet Piše: FoNet Piše:

Krizu u Bosni i Hercegovini stvaraju odnosi Bošnjaka i Hrvata unutar Federacije BiH, a ne Republika Srpska, izjavio je večeras u Tesliću predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

"Nama je motiv da BiH bude dejtonska i stabilna, jer u okviru nje čuvamo vlastite institucije", rekao je Ivanić, prenosi Srna.

On je pre početka sednice Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa Teslić istakao da se stvari u interesu Republike Srpske moraju rešavati bez mnogo galame.

"Interes Republike Srpske je stabilnost i očuvanje onoga što imamo, a to je veoma mnogo prostora koji možemo iskoristiti", kazao je Ivanić.

Ivanić, koji je počasni predsednik Partije demokratskog progresa, kaže da je ta stranka ušla u fazu stabilizacije, osvežavanja članstva i priprema za naredne izbore.

On je naglasio da je PDP, zajedno sa koalicijom Savez za promene, prilikom pokušaja revizije presude po tužbi protiv Srbije pokazala kako se interesi Republike Srpske mogu braniti mirno, tiho, strpljivo i sa pozitivnim efektom.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.