Arhiva » Vesti » Politika 24.03.2017

Nikad nije kasno

Politika petak, 24. mart 2017.  |  A. K.

Legendarni gitarista Tomi Emanuel napunio je Veliku dvoranu „Sava centra” gde je priredio koncert u okviru 18. „Gitar art festivala”. Za muzičku magiju nije bilo potrebno zagrevanje – počela je istog trena kada se harizmatični australijski umetnik pojavio na sceni. On je predstavio numere sa novog albuma, koji je nazvan kao i njegova pesma „It’s Never Too Late”. Pesma je nastala posle rođenja njegove najmlađe ćerke i nosi poruku da za dobre stvari u životu nikada nije kasno, baš kao što nije kasno ni da se život popravi nabolje.

Njegov sinoćnji nastup s nestrpljenjem su čekali gitaristi iz inostranstva koji su došli u našu prestonicu da ga čuju. I ne čudi sa kakvim je žarom osvojio publiku jer je potvrdio da kao istaknuti fingerstajl gitarista ume da spaja tri različita dela u svoj materijal i da radi kao jednočlani bend koji u isti mah upravlja melodijom, pratećim akordima i basom.

Tomi tvrdi da je suština njegovog rada u osećanju muzike i u tome da on sam mora da oseti nešto što daruje drugima. Njegov moto je da ne sme sebe da zaboravi jer bi tako zanemario i one za koje svira, a to bi se odrazilo na kvalitet izvođenja.

Emanuel je u Domu omladine upoznao Aleksu Danića, jedanaestogodišnjeg dečaka iz Beograda koji svira kompozicije velikog australijskog gitariste od svoje sedme godine. Posle upoznavanja, Aleksa je odsvirao nekoliko taktova slavnom gitaristi.

– U Beogradu sam sreo mnoge ljude koji me inspirišu. Generacija kojoj pripada Aleksa je srećna jer mogu svu fenomenalnu muziku da pronađu na internetu. To je neka vrsta specijalnog obrazovanja koje je dostupno svima. Kada sam bio u Aleksinim godinama nisam ni slučajno bio u stanju da sviram tako dobro kao on. Dečaci koji vole gitaru danas su u prilici da mnogo brže napreduju. Bilo mi je potrebno mnogo više vremena da dospem na taj nivo – kazao je Emanuel Tanjugu.


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.