Arhiva » Vesti » RTS 25.03.2017

Karl Domenikoni zatvara „Gitar art festival“

Koncertom Karla Domenikonija i šest mladih gitarista sa prostora nekadašnje Jugoslavije večeras u beogradskom Domu omladine biće završen „Gitar art festival“.

RTS subota, 25. mart 2017.
RTS: Karl Domenikoni zatvara „Gitar art festival“

U okviru projekta „Gitarske integracije“, muzičari u usponu iz svih bivših republika Jugoslavije na festivalu su po prvi put imali priliku da zajedno rade, razmenjuju iskustvo i stvaraju novu gitarsku budućnost.

Maestro Karlo Domenikoni po specijalnoj narudžbini GAF-a, komponuje posebno delo za šest gitara, koje će Mak Grgić, Srđan Bulat, Sanel Redžić i Nemanja Ostojić, Radoš Malidžan i Darko Bageski.

Karlo Domenikoni je naglasio da će delo koje je specijalno napisao za GAF, poštovaoci gitare moći da čuju samo na večerašnjem koncertu u Domu omladine Beograda.

„Svako delo treba da se odsvira sa idejom u i u okolnostima za koje je pisano. Radeći zajedno sa šest sjajnih muzičara, mnogo smo naučili jedni o drugih i večeras ćemo naše ideje pokušati da pretvorimo u muziku koja će inspirisati publiku. Nadam se da ćemo stvoriti odličnu energiju na sceni“, istakao je Domenikoni.

Naglasio je da je za mlade gitariste bilo potpuno novo iskustvo rad na savladavanju njegovog dela.

„Oni su spremni da uče i to je bilo najvažnije u pripremi koncerta. Veoma sam zahvalan što sam učestvovao u proketu kao što su 'Gitarske integracije' jer one povezuju ljude na najbolji način. Ovakvi projekti su nada za čitavo čovenčanstvo“, dodao je Domenikoni.

Večerašnji koncert je deo proslave 60 godina od Rimskih ugovora, jednog od najznačajnijih istorijskih momenata u evropskim integracijama.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa Delegacijom Evropske komisije u Beogradu, pomogao je muzički projekat „Gitarske integracije“.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.