Mihajlović: Naplatna rampa u Vrčinu biće završena sredinom aprila

Beta 28.03.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će naplatna stanica Vrčin na autoputu Beograd- Niš biti završena u aprilu, i da će propusna moć vozila biti veća za 30 odsto.

Mihajlović je tokom obilaska radova na toj stanici, koja će zameniti naplatnu rampu Bubanj potok, rekla da će biti urađene 23 trake, a plan je da od toga 12 bude sa elektronskom naplatom putarine.

Rampa Vrčin imaće i 22 saobraćajna ostrva, zona izlaza imaće 14 traka, a zona ulaza šest traka i tri reverzibilne trake.

"Izvođači kažu da će radovi biti gotovi u aprilu, a konačni rok je 10. maj", rekla je Mihajlović i dodala da je na izgradnji nove rampe dnevno angažovano između 120 i 150 radnika.

Ona je rekla da će gužve tokom letnje sezone zahvaljujući toj novoj naplatnoj rampi biti smanjene i dodala da je za Beograd važno to što je naplatna rampa izmeštena van grada.

Mihajlović je dodala i da će biti uveden i besplatan Wi-Fi na deonici Koridora 10 .

"Putevi Srbije imaju zadatak da uvedu SOS telefone na autoput", rekla je Mihajlović i dodala da je u planu i da se obezbedi nekoliko mesta gde će automobili na struju moći da se napune.

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio je da će naplatna rampa biti završena između 15. i 20. aprila.

Drobnjak je naveo da je raspisan tender za uklanjanje stare naplatne rampe Bubanj Potok i da će izvođač biti izabran do 1. maja.

Izgradnja naplate stanice Vrčin počela je krajem marta prošle godine, a vrednost radova je 1,74 milijarde dinara bez PDV-a.

(Beta, 03.28.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Ekonomija, najnovije vesti »