Arhiva » Vesti » Večernje novosti 31.03.2017

Kolašin: Oštetili banku za milion evra!

Tužilac u Kolašinu podigao je optužni predlog protiv radnika filijale Atlas banke u ovom gradu zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, tačnije zbog sumnje da su oštetili ovu banku za oko milion evra!

Večernje novosti petak, 31. mart 2017.  |  M. S.

Osnovni državni tužilac u Kolašinu Vojislav Grujić podigao je optužni predlog protiv radnika filijale Atlas banke u ovom gradu Dragana Rakočevića, Lidije Bulatović i Miloša Medenice, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, tačnije zbog sumnje da su oštetili ovu banku za oko milion evra!

To je epilog afere koja već skoro dve godine trese Kolašin, a koja je dugo vremena bila skrivana od javnosti sve dok se nekoliko Kolašinaca nije obratilo za pomoć medijima.

Koliko se zna, optužnica ja podignuta na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva, koje je ceo predmet dostavilo Osnovnom državnom tužilaštvu još u februaru prošle godine.

Osumnjičeni službenici su kako se sumnja, podizali gotovinske kredite do 5.000 evra na ime svojih sugrađana, do čijih ličnih podataka su dolazili na osnovu biračkog spiska. Kako su došli do tog dokumenta, za sada je teško reći, a kako stvari stoje, osim banke u ovoj ujdurmi najgore je prošlo nekoliko klijenata koji pred sudom moraju dokazivati da ne duguju kredite banci, niti su ih ikada uzimali.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.