Automobili arhiva vesti 19.04.2017

Maserati Hommage izdanje je GT budućnosti

Total car 19.04.2017
Tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, proizvođači i dizajneri automobila često su se bavili pitanjem kako će automobili izgledati u budućnosti. Neki od njih su leteli, drugi su imali solarni pogon, a nijedan zapravo nije izgledao poput… »

Chevrolet FNR-X Concept

Auto blog 19.04.2017
Chevrolet je za sajam automobila u Šangaju pripremio i promociju svog novog koncept vozila koji i nije daleko od serijske proizvodnje. Chevrolet je uz set zvaničnih fotografija objavio i par osnovnih detalja o ovom, kako se opisuje, "sportskom koncept… »

Lexus NX facelift

Auto blog 19.04.2017
Nakon nekoliko godina na tržištu, aktuelni Lexus NX je prošao kroz restilizaciju kako bi zadržao kupce sve do pojave potpuno nove generacije. Japanci su odlučili da premijeru obnovljenog NX-a održe na sajmu automobila u Šangaju, a ne u Njujorku… »

Zavirite u budućnost Mercedesove kompakt klase

Press 19.04.2017
Mercedes je na sajmu automobila u Šangaju predstavio Concept A Sedan, koji pruža uvid u dizajn sledeće generacije kompaktnih modela ovog proizvođača. foto: b92.net Ako je suditi po konceptu, budući modeli poput Mercedesa A klase i CLA, izgledaće… »

BMW M4 CS

Auto blog 19.04.2017
S obzirom na činjenicu da je sva planirana produkcija „track day“ modela M4 GTS već uveliko rasprodata, najsnažniji M4 koji se može kupiti sada nosi oznaku CS. U BMW-u su odmah nakon zvaničnog predstavljanja modela M4 CS najavili da će i u… »

BMW planira i5?

Vrele gume 19.04.2017
Električni automobili: BMW planira i5? Kako javlja nemački Autobild, BMW ima u planu model i5 za 2020. godinu. Ako je to istina, onda nije neočekivano, obzirom na nedavne izjave Iana Robertsona, jednog od čelnika BMW-a. Bavarci se su se ozbiljno… »

Volkswagen ID Crozz: Futuristički električni krosover

B92 19.04.2017
Na sajmu automobila u Šangaju nemački proizvođač izlaže još jedan u nizu električnih konceptnih vozila kojima najavljuje buduće serijske modele na struju. Volkswagen je jedan od proizvođača koji se krupnim koracima kreće ka elektrifikovanoj… »

Buick Velite 5 na sajmu u Šangaju

Auto blog 19.04.2017
General Motors je novu generaciju Chevrolet Volta promovisao 2015. godine na NAIAS salonu automobila u Detroitu, dok je sada na sajmu u Šangaju predstavio i verziju za Kinu. U Kini je međutim ovaj automobil od 458 cm dužine poneo logo Buicka i ime… »

U test polaganja vožnje uvrstili poznavanje navigacije

Total car 19.04.2017
Da bi položili vozački ispit, kandidati u Velikoj Britaniji moraće da nauče da koriste GPS navigacioni uređaj u automobilu. Ovo je jedna od nekoliko izmena koje će od decembra sačekati buduće vozače u toj zemlji na putu do dozvole. “Da bi test… »

Toyota C-HR Limited Edition

Auto blog 19.04.2017
Nekoliko meseci nakon njegovog starta na tržištu Velike Britanije, Toyota je svoj crossover C-HR tamošnjim kupcima sada ponudila u novom specijalnom izdanju. C-HR Limited Edition je ponuđen u ograničenoj seriji od samo 100 primeraka, i to po ceni od… »