Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

25 Maloletnika teroriše građane u Nišu: Grupa dece šipkama pretukla dva dečaka i devojčicu

Maloletne V. N. (15), N. J. (15) i njihovu drugaricu J. S. (15) pretukla je pesnicama, motkama i šipkama grupa od oko 25 uglavnom maloletnih napadača na uglu ulica Ivana Milutinovića i Šumadijske ulice u Nišu.

Blic petak, 21. april 2017.  |  BRANKO JANAČKOVIĆ , Ana Đokić

Time je nastavljena serija incidenata na ovoj zlokobnoj raskrsnici, na kojoj je, kako je "Blic" pisao, od početka godine opljačkano više Nišlija a prebijen je čak i jedan policajac! Najnoviji slučaj terora desio se na Veliki petak 14. aprila, oko 22 sata, nedaleko od romskog naselja Stočni trg.

U tuči u kojoj se nije znalo ko koga i zašto udara, najteže je povređen V. N. (15). Prema rečima dečakove majke, on je krvave glave prevezen u KC u Nišu gde mu je rana ušivena.

Dečaci su drugaricu pratili kući kada ih je grupa napala. Povređeni su prevezeni u bolnicu

- Krenuli su da isprate drugaricu kada ih je napala grupa dece uzrasta od 12 do 18 godina. Pao je na zemlju i imao je utisak da su svi skočili na njega da ga biju. Ne zna čime je udaren, motkom ili šipkom. Ima ranu na glavi, hematome oko rebara i bolove svuda po telu jer su ga šutirali. Još je u šoku, sinoć nije smeo sam da izađe da kupi sok već sam morala s njim - priča majka pretučenog dečaka.

Pročitajte još:

UŽAS U SUBOTICI Tri DEČAKA pretukla i silovala devojčicu (12)!

BAHATI MALOLETNI NASILNICI Iz čistog hira brutalno pretukli beskućnika dok je spavao!

Ona kaže da ista grupa maloletnika stalno pravi incidente na tom mestu.

- Na kraju će nekoga i da ubiju ako neko nešto ne preduzme. Znam da su policiji vezane ruke jer su u pitanju maloletnici, ali bi socijalni radnici u saradnji sa sudom trebalo da smeste tu decu u hraniteljske porodice ili popravne domove. Nisu oni krivi što nemaju roditelje ili nekoga da ih vaspita i usmeri. Trebalo bi pojačati prisustvo policije u celom kraju - dodaje zabrinuta majka pretučenog dečaka V. N.

Drugi povređeni dečak N. J. kaže da ih je iznenada napalo između 15 i 25 napadača.

- Jedan me je udario u glavu pa još dva tri puta u telo, a onda je počeo da me šutira kada sam pao. Opkolili su V. N., udarili ga u stomak, gurnuli su ga uza zid i udarali ga motkama. Kada je pao, nastavili su da ga biju motkama i šipkama. To je trajalo pet minuta, a onda su pobegli. Devojčica J. S. ga je držala za glavu, da mu zaustavi krvarenje. Krenuli su da se vraćaju ponovo ka nama, ali ih je jedan mladić oterao - priseća se N. J.

Njegova majka S. J. kaže da se nada da će državni organi reagovati.

- Strahujemo za bezbednost naše dece. Nemoguće je da se tim maloletnicima ne može stati na put. Do sada se nije desilo da napadnu i prebiju neku devojčicu - kaže S. J.

Odmah po prijavi da su nepoznati napadači napali maloletnike policija je izašla na mesto događaja i obavestila nadležnog tužioca.

- Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela i traga za izvršiocima - kaže portparolka PU Niš Nataša Zorić Živanović.

Išutirali je i udarali pesnicama

- Dobila sam jak udarac pesnicom ispod slezine, a jedan od napadača me je i šutnuo, svedoči povređena devojčica J. S.

Njena majka Z. S. kaže da je dete bilo zadržano tri dana na Dečjoj klinici kako bi se proverilo da slučajno nema unutrašnje krvarenje.

- Još ima strah zbog svega što je doživela, cima se u snu dok spava. To je strašno, ovome se mora stati na put i zbog naše i zbog druge dece. Pa pre mesec dana su na tom mestu pretukli policajca - kaže majka devojčice.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Niš

©2018 Netmark d.o.o.