Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

AMSS: Gužve na teretnim terminalima

Na graničnim prelazima na teretnim teminalima velike su gužve na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom, saopštio je AMSS.

Blic petak, 21. april 2017.  |  Tanjugs

Na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

Na teretnim terminalima na GP Batrovci sa Hrvatskom zadržavanja su na izlazu iz Srbije odnosno na ulazu u Hrvatsku duga i višesatna, dok se sa Mađarskom na GP "Horgoš" čeka oko 180 minuta, na GP "Šid" oko sat vremena, dok se na GP "Sremska Rača" sa Bosnom i Hercegovinom čeka oko 180 minuta.

U saopštenju AMSS se takođe navodi da razvedravanje na severu i istoku naše zemlje doprinosi i boljoj prohodnosti puteva na ovim područjima, ali da sneg na Kopaoniku, kao i kiše na putevima u okolini Niša i Leskovca znatno otežavaju odvijanje saobraćaja ove večeri.

Vozačima se savetuje da drže veće odstojanje, smanje brzinu i imaju više opreza za volanom, a ukoliko putuju u više planinske predele i posedovanje zimske opreme.

Kako obaveštavaju iz JP "Putevi Srbije" normalizovan je saobraćaj na državnim

putevima: II A reda broj 170, deonica Debelo Brdo - Rogačica; II B reda broj 356, deonica Teočin -Brajići -Srasla Bukva; IIB reda broj 357, deonica Beršići-Rajac; IB reda br.26, Dub-Dubci preko prevoja Kadinjača, dok je kamionima sa priklicom i šleperima i dalje na snazi zabrana saobraćaj preko Debelog Brda na putu Rogačica Valjevo.

U saopštenju se takođe navodi da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije u narednih sedam dana u period od 17. do 23. aprila sprovoditi akciju pojačane saobraćajne kontrole koja se sprovodi u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcerske, Norveške i Srbije u okviru TIPSO-a.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.