Arhiva » Vesti » RTV 21.04.2017

Protest: Ipak hoće u Skupštinu, na balkon

BEOGRAD - Najuporniji demonstranti i danas su se okupili na protestu Protiv diktature, ovog puta na stepenicama Skupštine Srbije i najavili da će u narednim danima pozvati opozicione političare da ih "uvedu" na sednicu parlamenta.

RTV petak, 21. april 2017.  |  Tanjug
RTV: Protest: Ipak hoće u Skupštinu, na balkon

Tome je prethodila kraća "razmena mišljenja", nakon što je jedan od učesnika zapitao okupljene da li su saglasni sa idejom da "obezbede" poziv "bilo kojeg" od opozicionih političara da sa skupštinskog balkona prate zasedanje.

Čulo se i "nećemo" i "hoćemo", da bi rešili da hoće, a u skupštinu bi, kako su rekli, išli po dvoje, troje.

Nije im, kažu, ideja da prave nerede tokom zasedanja, već da sa balkona kada govore opozicioni poslanici skandiraju, kako bi ih "narod video na televiziji" i da negoduju kada se obraća neko od predstavnika vlasti.

Inače, tu su pištaljke i transparenti, među kojima ima i novih, poput "Šešelj ulični siledžija", "lažljivcima porasle nosine", "Vulin Gebels", i ranije viđeni, sa zahtevima protesta.

Krenuli su u šetnju i kažu da će ići trasom Terazije, Kolarčeva, Makedonska, Svetogorska, Takovska, Kneza Miloša, pa Resavskom do Skupštine.

Uoči protesta, ranije danas, medijima je sa adrese protestprotivdiktature2017@gmail. com stiglo saopštenje u kojem se ponovo navodi da iza protesta stoji spontano okupljena grupa.

Njeni članovi nisu se predstavili, ali, kažu, svi oni koji to žele mogu sutra posle protesta da ostanu i da se upoznaju sa njima.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Skupština Srbije

©2017 Netmark d.o.o.