Arhiva » Vesti » RTV 21.04.2017

UNICEF u kampanji "Rani razvoj deteta"

NOVI SAD - Jedini kapital našeg ostarelog društva su deca, zato je neophodno svakom od njih obezbediti zdrave i bezbedne uslove za razvoj i obrazovanje i to u prvim godinama života. To je jedan od ciljeva Vlade Srbije, a kancelarija Unicefa u Srbiji pokreće Kampanju "Rani razvoj deteta". Podršku u toj kampanji pružiće im i Radio - televizija Vojvodine.

RTV petak, 21. april 2017.  |  RTV
RTV: UNICEF u kampanji "Rani razvoj deteta"

U Srbiji ne postoji dovoljno razvijena svest majki o važnosti dojenja, mnoga deca nemaju pravilnu ishranu, kao ni priliku na predškolsko obrazovanje. Ispraviti tu sliku, cilj je trogodišnje kampanje "Rani razvoj deteta" koju Unicef u drugoj polovini maja pokreće u Srbiji.

Oni žele da ukažu da su prve godine u životu deteta najvažnije za njegov fizički i emocionalni razvoj, te da svi resursi društva moraju biti usmereni na njih.

Michael Saint Lot- direktor Kancelarije UNICEFa u Srbiji kaže da svako dete u Srbiji mora biti tretrano kao zlatni novčić.Kada imate populaciju koja stari jedina sigurna investicija je u budućnost dece.

Moramo osigurati da svako dete koje se rodi preživi, napreduje i razvije svoj pun potencijal. Jedini kapital koji Srbija ima je ljudski, i investirati u njega je jedina investicija koja će se i vratiti.

U toj kampanji Unicef će imati punu medijsku podršku RTV-a, koji je već godinama i inicijator i promoter humanitarnih akcija. Inače, Kancelarija Unicefa u Srbiji planira za kraj septembra veliku međunarodnu konferenciju o Ranom razvoju deteta koju bi trebalo da podrže neki od najpoznatijih svetskih ambasadora dobre volje.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.