Arhiva » Vesti » Večernje novosti 21.04.2017

Video: Opet čarke među demonstrantima u Beogradu

Novi incidenti tokom protestne šetnje u Beogradu. Ovoga puta bez fizičkog obračuna

Večernje novosti petak, 21. april 2017.  |  Novosti Online

NA početku novog okupljanja demonstranata u Beogradu, pod parolom "Protiv diktature", došlo je do čarki između učesnika, ali nije bilo fizičkog obračuna kao u četvrtak tokom šetnje.

Kako saznaju "Novosti", grupa građana se na stepeništu Narodne skupštine, međusobno se sukobila oko toga na koji način će ubuduće demonstrirati protiv vlade.

Kako javljaju naši reporteri, primetno je da je broj demonstranata mnogo manji nego prethodnih dana.

Demonstranti su se okupili na stepenicama Skupštine Srbije i najavili da će u narednim danima pozvati opozicione političare da ih "uvedu" na sednicu parlamenta.

Tome je prethodila kraća "razmena mišljenja", pošto je jedan od učesnika zapitao okupljene da li su saglasni sa idejom da "obezbede" poziv "bilo kojeg" od opozicionih političara da sa skupštinskog balkona prate zasedanje.

Čulo se i "nećemo" i "hoćemo", da bi rešili da hoće, a u skupštinu bi, kako su rekli, išli po dvoje, troje.

Nije im, kažu, ideja da prave nerede tokom zasedanja, već da sa balkona kada govore opozicioni poslanici skandiraju, kako bi ih "narod video na televiziji" i da negoduju kada se obraća neko od predstavnika vlasti.

Krenuli su u šetnju krenuli kroz Terazije, zatim su išli Kolarčevom, Makedonskom, Svetogorskom, Takovskom, Kneza Miloša, a onda Resavskom do Skupštine.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.