Arhiva » Vesti » Večernje novosti 21.04.2017

Zaplenjen tovar oružja na Gradini

Na ulazu graničnog prelaza Gradina carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine oružja i municije sakrivenih u jednom kamionu koji je prevozio konditorske proizvode

Večernje novosti petak, 21. april 2017.  |  V.Ć.

CARINICI na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina zaplenili su veliku količinu vazdušnog i gasnog oružja sa municijom, kao i optičke nišane.

U kamionu novopazarskih tablica, natovarenom konditorskim proizvodima upućenim iz Turske u Crnu Goru, za čijim volanom je bio jedan Kruševljanin, star 27 godina, otkriveno je 80 vazdušnih pušaka rasklopljenih na cevi i kundake marke "Grizli striker" kalibra 5,5 mm, 10 gasnih devetomilimetarskih pištolja "Zoraki", 4.000 komada municije za ovo oružje i 70 optičkih nišana.

Naoružanje je bilo skriveno u zadnjem delu prikolice, ali i u kabini, a otkriveno je na velikom skeneru. Protiv vinovnika šverca podneta je krivična prijava, nadležnim organima u Pirotu.

Sumnja se da je gasno i vazdušno oružje bilo namenjeno prepravci u konvencionalno. Ovo je inače, apsolutno najveća zaplena oružja na Gradini.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Crna Gora Turska

©2017 Netmark d.o.o.