Arhiva » Vesti » Dnevnik 04.05.2017

Radovi na mostu ka Turiji

SRBOBRAN: Počela je rekonstrukcija mosta preko Velikog bačkog kanala u Turiji. Investitor radova je Opština Srbobran, a izvođač Građevinsko preduzeće „Blaško” iz Kule.

Dnevnik četvrtak, 4. maj 2017.  |  Dnevnik.rs

U prvoj fazi zamenjena je ograda mosta, za šta je utrošeno 800 metara metalnih cevi. U drugoj fazi rekonstrukcije mosta biće postavljena javna rasveta. Neophodna električna energija za rasvetu obezbeđena je u saradnji sa NIS-om, a pored mosta struju i osveteljenje dobiće i „Salaš u malom ritu”, uređeni prostor u neposrednoj blizini mosta i jedno od omiljenih mesta za kupanje tokom letnjih meseci.

Prema rečima Neška Čestića, predsednika opštine Srbobran stanovnici Turije dugo čekaju rekonstrukciju , a lokalna samouprava je uspela da obezbedi sredstva i partnersku podršku da se ona realizuje.

- Ovim mostom kreću se brojna vozila, traktori i poljoprivredne mašine, biciklisti i pešaci, posebno tokom letnjih meseci, i veoma je važno da imamo bezbedan objekat, funkcionalan i suguran za upotrebnu. Sličnih projekata biće još u narednim mesecima, jer nam je infrastrukturna modernizacija svih mesta opštine jedan od prioriteta – naglasio je Čestić.

Lj. M.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.