Arhiva » Vesti » Večernje novosti 19.05.2017

Terzić: Kokeza je neformalni gazda Partizana, on im je doneo titulu

Ne zameram mu što je navijač i gazda Partizana i što je oteran iz Zvezde od navijača, ali zameram što zloupotrebljava svoju funkciju - poručio je generalni direktor Zvezde

Večernje novosti petak, 19. maj 2017.  |  Tanjug

CRVENA zvezda je ušla u frontalni rat sa predsednikom Fudbalskog Saveza Srbije Slavišom Kokezom, za koga je generalni direktor Zvezdan Terzić bez uvijanja rekao da je "umislio da kontroliše srpski fudbal kao predsednik Saveza, ali je i neformalni gazda Partizana, a cilj mu je da skloni sadašnju upravu 'crveno-belih', kako bi poslao svoje ljude i kontrolisao i klub iz Ljutice Bogdana".

Po Terzićevim rečima, izrečenim na vanrednoj konferenciji za medije, Partizan je ove sezone pred osvajanjem titule jer je bio pojačan predsednikom FSS.

- Teško je ostvariti dva cilja kad ispred sebe imate dva ozbiljna protivnika. To je Partizan, koji nikad ne treba potceniti, a ove sezone je pojačan Slavišom Kokezom. Dešava nam se ono što se dešavalo sa njegovim prethodnikom Tomislavom Karadžićem. Rekao sam da ćemo žaliti sa Toletom onakvim kakav je bio. Kokeza je umislio da je FSS njegov ratni plen. On je neformalni gazda Partizana - uputio je direktne optužbe Terzić.

Način na koji je Partizan došao do titule je "kopi-pejst" iz vremena Karadžića, tvrdio je prvi operativac crveno-belih.

- Nije se Partizan utegao, napravio balansiran tim, tako da bi mogao da gazi 35 utakmica, nego ovaj Partizan liči na onaj iz ere Karadžića. Imao je prijateljske klubove i tamo prijateljske igrače, imao je sudije. Imao je i čuvene kladioničarske prelaze. I imao je vetar u leđa od FSS.

Motivi Slaviše Kokeze su samo lični, tvrdi Terzić.

- Taj čovek gleda svoj interes. Želja mu je da kontroliše sve u srpskom fudbalu. Kontroliše Savaz, Partizan, a ne može da kontroliše Zvezdu, dok sam ja ovde, iako želi da postavi svoje marionete.

Kokeza je, posle odlaska iz UO Crvene zvezde u avgustu 2015, promenio stranu, nastavio je Terzić i napravio spregu sa Karadžićem koga je nasledio u FSS i Partizanu, za koji navija.

- On dve godine ruši Zvezdu. Otkad je postao potpredsednik FSS, slizao se sa Karadžićem i nastavio njegovim putem. Kad dođe predsednik UEFA obojica ih dočekuju. Oni su jedno. Kokeza želi da kontroliše sve iz čiste sujete.

Sudijska organizacija i medijska hajka su, po tvrdnjama iz Crvene zvezde, bili lokomotiva u organizovanoj kampanji.

- Partizan je prvo napravio farsu sa Bojanom Nikolićem, kako bi dobili sudiju koga su želeli. A, taj sudija je pred Radnički dobio poziv od predsednika Sudijske organizacije kako treba da sudi. Oštetio je Radnički. U fudbalu ti detalji odlučuju. Upozoravao sam na sve to, ali dok god sam ovde, boriću se protiv tih stvari.

Rezultatski neuspeh nije stvorio veliku gorčinu.

- Boli što je titula oteta na perfidan način. Ovde nema fer-pleja, kodeksa, već kad upadnete u ovo blato ponište vas ako ne prihvatite njihova pravila. A, nas su poništili FSS i Kokeza. I to sve zbog ličnih interesa i sujete. Ne zameram ja Kokezi što navija za Partizan, što mu je povređena sujeta... Zameram mu što je zloupotrebio funkciju u Savezu protiv Zvezde. A, mi smo veliki klub da bismo ćutali.

Nije bežao Terzić ni od sopstvene odgovornosti za rad u ovoj sezoni, ali je ponovio još jednom da će podneti izveštaj Skupštini kluba sredinom juna, pa će ona odlučiti.

- Kao profesionalac smatram da Zvezda ima neuspešnu sezonu ako nije prva. Mislim da tako moraju da se postave svi. Zvezda postoji 72 godine, osvojila je 27 titula, što znači da 45 sezona nije osvojila prvenstvo, živela je i živeće i dalje - istakao je Terzić, dodajući da je prijatelj sa crnogorskim biznismenom Branom Mićunovićem 30 godina, ali da on nema nikakve veze sa Zvezdom, a da mu je jasno iz koje kuhinje sve dolazi.

NjIHOV DUG NA NIVOU NAŠEG: 25-26 MILIONA

PONOVIO je Terzić celu genezu njegovog uspešnog rada na saniranju finansijskog stanja, izrekao ponovo i suštinu da u takvim uslovima moraju da se prodaju najbolji, a onda se teško dostižu sportski ciljevi.

- Uspeli smo da smanjimo dug, za 15-20 dana ćemo imati dug do 25-26 miliona evra. A, koliko čujem, i Partizan je došao na nivo takvog duga. Zvezda je sad stabilna, jer ima robu u magacinu koja je u vidu mladih igrača vrednija od 25.000.000 evra. Ako odem sutra ili za 10 godina ostaviću klub na zdravim nogama, što je cilj svakog ko radi u Zvezdi.

HLADNE KUGLICE ZA KUP

U CRVENOJ zvezdi, kaže Terzić, znali su da će se finale Kupa Srbije 27. maja igrati na stadionu Partizana:

- Svedoci smo mi hladnih i narezanih kuglica. Ne bi me čudilo da FSS ukine kaznu Partizanu i za nedeljni meč (ubrzo posle ove Terzićeve izjave je ukinuta). Ništa me ne čudi od Saveza.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.