Arhiva » Vesti » RTV 28.05.2017

Vrbas: Završen Festival poezije mladih

RTV nedelja, 28. maj 2017.  |  RTV (Aleksandra Lenđer)
RTV: Vrbas: Završen Festival poezije mladih

U finalu Festivala poezije mladih učestvovalo je deset najboljih pesnika iz zemlje i regiona po izboru stručnog žirija.

Ove godine je na konkurs pristiglo čak 130 pesničkih ciklusa pesnika starih do 27 godina, a pobednik ovogodišnjeg Festivala je Antonio Karlović iz Zagreba koji je treći put zaredom u finalu takmičenja.

"Ovaj festival je velika manifestacija koja se nije zaboravila nigde na prostoru bivše države Jugoslavije. Pišem već duži niz godina i imao sam ambiciju da pokušam da uđem u finale Festivala. Tri puta sam poslao radove i tri puta sam bio finalista. Ovo je bila treća sreća što sam osvojio prvo mesto," rekao je 49. pobednik Festivala poezije mladih.

Druga nagrada je pripala Amini Hrnčić iz Maglaja, a treća Šimun Suboti iz Beograda. Nagradu je dobio i najmlađi finalista Festivala, devetnaestogodišnji Petar Rakočević iz Podgorice.

Tokom završne večeri je predstavljena knjiga „Šav" prošlogodišnjeg pobednika Marka Kragovića, a u muzičkom delu nastupio je Dejan Cukić.

Festivala poezije mladih koji je svojevremeno nosio prefiks jugoslovenski jedan je od najprestižnijih festivala poezije u našoj zemlji.

Odluku o pobednicima doneo je stručni žiri u sastavu Pero Zubac kao predsednik, kao i Ivan Lalović i Nebojša Devetak kao članovi žirija.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.