Izvor: Dnevnik/Vojvodina arhiva vesti 15.06.2017

Koncert duhovne i svetovne muzike

Dnevnik 15.06.2017
SREMSKI KARLOVCI: Društvo za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca, u saradnji sa Sabornom crkvom u Sremskim Karlovcima, organizuje sutra u 20 sati u Svečanoj sali Karlovačke gimnazije koncert duhovne i svetovne muzike. Nastupa hor Smera za… »

Cvetanje Tise dobar ekološki signal za žitelje Potisja

Dnevnik 15.06.2017
Reka Tisa je u punom cvatu, mada rojenje tiskog cveta nije baš istog intenziteta svakog dana. Insekti tiskog cveta, latinskog naziva Palingenia longicuada, prastara je vrsta iz porodice vodenih cvetova, kratkog životnog veka odraslih jedinki od svega… »

Prioritet Novog Sada je prečistač vode

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić primio je juče specijalnog poverenika ministra spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske zaduženog za strategiju Dunavske regije i vodoprivrednu diplomatiju Ištvana Joa i s njim razgovarao o… »

Pedijatri apeluju na plaži obavezan šeširić i zaštitna krema

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Sredina je juna, leto je sve bliže i sve više ljudi kreće sa decom na letovanje, da bi se na moru ili planini sklonili od žege. Pedijatar dr Galina Gavanski iz Doma zdravlja „Novi Sad” preporučuje izbegavanje boravka na otvorenom od 11… »

Danas počinje manifestacija „Salajačkim sokakom“

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: „Salajačkim sokakom“ naziv je kulturno-ekološko-sportske manifestacije koja na teritoriji MZ Salajka počinje danas i trajaće do 15. jula. U saradnji s Udruženjem „Mileva Marić Ajnštajn“, Salajčani su za danas u 18 časova… »

Čisti se Stražilovački potok

Dnevnik 15.06.2017
SREMSKI KARLOVCI: Sanacija korita Stražilovačkog potoka u Sremskim Karlovcima je u toku, radovi su otpočeli na deonici potoka kod OŠ „23. oktobar”. Za to je karlovačka opština odvojila 1,6 milion dinara, a predviđeno je skidanje starih pločica… »

Sedmo dečje leto u „Bigu”

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Svečano otvaranje ovogodišnjeg „Novosadskog BIG dečjeg leta” zakazano je za nedelju, 25. jun, od 18 sati, u prizemlju pomenutog tržnog centra. Više od 270 aktivnosti za različite uzraste pod sloganom „Kuul tura”, a na više od 30… »

Otvorena izložba dečjih radova u Eđšegu

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Izložba dečjih radova „Likovna radionica za decu u dvorcu Eđšeg”, otvorena je juče u tom dvorcu, u čijem su prostoru crteži i nastali. Reč je o finalnom delu istoimenog kreativnog projekta koji je, u realizaciji Kulturnog centra… »

Kanalsku mrežu uređuje 920 miliona

Dnevnik 15.06.2017
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i resorni sekretar Vuk Radojević, uručili su juče ugovore predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa namenjenog uređenju… »

Ko je sejao kod Sombora, da se sam prijavi

Dnevnik 15.06.2017
SOMBOR: Radna grupa koju je imenovala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, pozvala je sva pravna i fizička lica da se prijave ukoliko su bez pravnog osnova obradila državno poljoprivredno zemljište, odnosno zemljište u javnoj svojini grada… »