Arhiva » Vesti » Dnevnik 16.06.2017

PKV: Intenziviranje saradnje sa županijom Čongrad

Dnevnik petak, 16. jun 2017.  |  Tanjug

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević rekao je na sednici, koja je održana u Novom Sadu, da bez obzira na tradiciju koja postoji između naše i mađarske privrede, i uopšte između županije Čongrad i Vojvodine, želja je da se ta, već postojeća, saradnja unapredi.

“Cilj susreta je podizanje atmosfere i stvaranje privrednog ambijenta kako bi se privrednici iz županije Čongrad videli da u nama imaju partnere za razvoj privrede, te da ćemo i dalje nastaviti kontinuiranu saradnju“, rekao je Vučurević.

Prema njegovim rečima, unapređenje regionalne saradnje jedan je od primarnih zadataka PKV.

„Razmena dobre prakse u oblasti tržišnog poslovanja i zajednički rad na poboljšanju privrednog ambijenta, svakako će učiniti privredne subjekte na našim teritorijama konkurentnijim“, dodao je Vučurević.

Predsednik Privredne komore županije Čongrad Pal Nemesi istakao je da je ovo praktično drugi korak u saradnji te dve komore i podsetio je da je delegacija PKV na proleće ove godine boravila u Segedinu kada su napravljeni prvi potezi i definisane osnove dalje zajedničke saradnje.

„Nakon toga, usledio je Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, gde smo i sami bili prisutni i tu smo videli kakve su potencijalne mogućnosti ekonomske saradnje između dve oblasti“, rekao je Pal Nemesi i dodao da je na bazi toga dogovoren novi susret u Novom Sadu, kako bi utvrdili konkretne oblike saradnje.

Na sastanku je rečeno da je posebno značajna saradnja koju ova dva regiona ostvaruju u oblasti turizma.

„Turistička organizacija Vojvodine preko deset godina radi projekte prekogranične saradnje, a upravo sa županijom Čongrad je napravljen projekat kojim će se afirmisati Potisje, koje je ušlo u Strategiju razvoja turizma Republike Srbije“, kazala je direktorka TOV Nataša Pavlović i dodala da iz godine u godinu broj turista u Vojvodini raste, te da se mađarski turisti nalaze na četvrtom mestu prema broju poseta.

Sastanku su prisustvovali i privrednici iz županije Čongrad, koji već imaju ostvarene poslovne kontakte sa privrednicima iz Vojvodine.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.