Arhiva » Vesti » Blic 17.06.2017

Koncert 120 gitarista za dan Loznice

Povodom Dana Loznice, na šetalištu, ispred Vukovog doma kulture, večeras je priređen koncert 120 gitaristra u organizaciji Gitar art festivala i Kreativnog kursa gitare.

Blic subota, 17. jun 2017.  |  S. Pajić

Gitaristi, različite starosne dobi, iz više gradova Srbije, tokom dana posetili su znamenitosti Loznice, Tršić i Banju Koviljaču, a potom pred lozničkom publikom pokazali svoju veštinu sviranja na ovom popularnom žičanom instrumentu.

- Loznica, Šabac, Valjevo, Beograd, Kovin, Pančevo, Smederevo, Kruševac, danas imaju svoje predstavnike Kreativnog kursa gitare. Od prošle godine idemo po Srbiji i priređujemo ovakve koncerte. Bili smo i na Zaječarskoj gitarijadi, a ovo je prvi grad u kojem imamo svoje kurseve. Loznica je jedan od najvećih centara u kojem imamo najviše polaznika i zato zaslužuje ovakav nesvakidašnji koncert. Kreativni kurs gitare več pet godina pokriva sve uzraste, sve nivoe znanja i prava je prilika za one koji žele da sviraju i da se druže na kreativan način naučle da komuniciraju međusobno i ispoljavaju ono što imaju u sebi - kaže Boško Radojković, direktor Gitar art festivala i Kreativnog kursa gitare.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.