Arhiva » Vesti » Dnevnik 29.06.2017

Vučurević: PKV gradi sve čvršće odnose sa privrednicima

NOVI SAD: Privredna komora Vojvodine je u proteklih šest meseci uspela da poboljša kvalitet rada i učvrsti odnose sa privrednim subjektima, rekao predsednik PKV Boško Vučurević.

Dnevnik četvrtak, 29. jun 2017.  |  Tanjug

On je na prvoj sednici novoizabranog saziva Skupštine PKV rekao da je to postignuto pre svega zahvaljujući dobroj i novoj organizaciji i izuzetnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom, Privrednom komorom Srbije i privrednicima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je u prva četiri meseca ove godine industrijska proizvodnja u Vojvodini bila za 5,2 odsto veća nego u istom periodu 2016. godine, da je ostvaren rast uvoza za 21,5 odsto, te da je spoljnotrgovinski deficit smanjen za gotovo četvrtinu.

Verujem da sve to ubedljivo govori o novoj razvojnoj politici koju vodimo i koja će, siguran sam, u vremenu koje dolazi davati sve bolje rezultate. Ono što je za to veoma važno, jeste da svi, dakle i Pokrajinska vlade, i PKV, i sve druge asocijacije i udruženja i najzad, sami privrednici budemo deo jednog fronta koji nema drugi strateški cilj, osim intenzivnog ekonomskog razvoja kao jedinog modela za obezbeđivanje boljeg života svih naših ljudi i društva u celini, naveo je Milićević.

Predsednik Skupštine PKV Marko Cigić, koji je na današnjoj sednici reizabran na tu funkciju, rekao je da je današnja sednica prilika da se izabere privredna elita privrede Vojvodine.

Privrednici će se preko Udruženja, Upravnog odbora i Skupštine organizovati na teritorijalnom i granskom principu, kako bi obezbedili što bolji ambijent u problematičnim segmentima poslovanja i tako ostvarili što bolji privredni ambijent, kazao je Cigić.

Po njegovim rečima, uz snažnu podršku Pokrajinske vlade, po prvi put postoji šansa da se uz snažan rast, koji je, kako je naveo, prisutan već poslednje tri godine i uz strukturne reforme koje se očekuju, obezbedi i razvoj privredne strukture.

Na taj način bi u narednom periodu imali i rast i razvoj, što je neophodno kako bismo se mogli uključiti u međunarodnu razmenu i razgovor, da se osposobimo za tržišnu i izvoznu privredu, jer i jedno i drugo je uslov rasta i razvoja privredne strukture Vojvodine. Svakako da ćemo preko organa i tela PKV uspeti da artikulišemo naše interese, kako prema Pokrajinskoj vladi, tako i prema republičkoj vladi, rekao je Cigić.

Na sednici su verifikovani mandati članovima Skupštine PKV. Za predsednika Skupštine PKV ponovo je izabran Marko Cigić, a za njegovog zamenika izglasan je Saša Vujić.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Novi Sad

©2019 Netmark d.o.o.