Arhiva » Vesti » RTV 13.07.2017

Programi podrške tehnološkim inovacijama u PKV

RTV četvrtak, 13. jul 2017.  |  RTV
RTV: Programi podrške tehnološkim inovacijama u PKV

Kroz ove programe, dodeljuje se finansijska pomoć za razvojne projekte inovativnih preduzeća u Republike Srbije (RS). Finansiranje za sprovođenje programa u visini od 2,7 miliona evra obezbeđeno je iz budžeta RS sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kroz Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanjekoji, zajedno sprovode RS i Svetska banka.

Program ranog razvoja namenjen je privatnim mikro i malim preduzećima u ranim fazama razvoja, koja razvijaju tehnološku inovaciju i imaju potencijal za stvaranje nove intelektualne svojine, kao i jasnu tržišnu potrebu.

A Program sufinansiranja inovacija namenjenje privatnim mikro, malim i srednjim preduzećima, osnovanim u RS, koja razvijaju tehnološku inovaciju sa konkurentnom pozicijom na lokalnom/svetskom tržištu i jasnom tržišnom potražnjom, pojasnio je v.d. direktora Fonda za inovacionu delatnost dr Ivan Rakonjac.

Prisutne je pozdravio predsednik PKV Boško Vučurević izrazivši zadovoljstvo što je Fond prepoznao PKV kao instituciju koja podržava razvoj inovativnog preduzetništva.

Mikro, mala i srednja privredna društva pokretači su evropske ekonomije. Oni su glavni oslonac za razvoj privrede u razvijenim ekonomijama sveta, jer predstavljaju ekonomsku snagu.

Konkurentnost privrede trebalo bi da se gradi na inovacijama, razvoju novih ideja, proizvoda i proizvodnih procesa. Inovativnost se zasniva na znanju, ali zahteva podršku okoline, rekao je Vučurević.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.