Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 26.07.2017

Broj osam na koštici kajsije

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Topola - Vladan Milivojević iz sela Plaskovac kod Topole, našao je neobičnu košticu kajsije. Naime, na koštici kajsije urezan je broj osam toliko savršeno i bez greške da preciznost zadivljuje. "Gajim kajsiju oko 15 godina, imam zasad od 100… »

Tomašević: DSS da ne ide kod Vučića

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Prijepolje - Demokratska stranka Srbije mora da odbije poziv za učešće u takozvanom "društvenom dijalogu " o Kosovu i Metohiji, koji planira Aleksandar Vučić, kazao je predsednik OO DSS u Prijepolju Vukosav Tomašević. U saopštenju dostavljenom… »

Sinula imena solunaca u Štitkovu

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Nova Varoš - Sačuvan autentičan izgled spomen - natpisa u fresko - tehnici na zidu crkve Blagoveštenja. Apeli da se istraži i zaštiti bogato kulturno - istorijsko nasleđe nekadašnjeg sedišta knezova Raškovića. Slikari konzervatori sačuvali su… »

Oblačno, moguća kiša - do 28 stepeni

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Vreme u Srbiji danas će biti promenljivo oblačno s mogućom kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, najavio je Republički Hidrometeorološki zavod. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniže temperature će biti od 12 do 18, a najviše dnevne od 24… »

Za vikend regata za osobe sa invaliditetom "Drina nas spaja"

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Ljubovija - U Ljuboviji će za vikend biti održana regata za osobe sa invaliditetom i to na delu Drine od Etno sela Vrhpolje (opština Ljubovija) do Rajske plaže (opština Bratunac). Regatu organizuje sportsko rekreativno udruženje osoba sa… »

Dumić: Nema struje, nema puta, opštinari nas lažu

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Prijepolje - Nisu nam davali mira pred izbore a sada ih nema nigde, niti se javljaju. Mi smo i dalje bez struje i puta kao i pre izbora, ništa se nije promenilo, samo je dvaput gore, kaže Jovanka Dumić iz sela Gornji Goračići kod Prijepolja. ,,Dnevno… »

Zaslužuje li Stojadinović spomenik

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Čačak - FNRJ, zahvaljujući dr Milanu Stojadinoviću, prodala Argentini šest brodova nosivosti po 10.000 tona. Plaćeni su državnim obveznicama Kraljevine Jugoslavije, kao i pšenicom koju će ti isti brodovi kasnije prevesti u FNRJ – otkrio u… »

Sportski poligon za radosno odrastanje

Glas Zapadne Srbije 26.07.2017
Lučani - Žega i maline do skoro su bili sve o čemu divane vički Dragačevci, a razlog okupljanja u Viči bili su dobar roštilj i ispijanje po kafanama. Do skoro, a od skoro, glavna tema i mesto sastajanja je poligon u dvorištu OŠ „Marko… »