Arhiva » Vesti » Dnevnik 28.07.2017

Mirović: Atos Fructum primer moćne srpske kompanije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je juče kompaniju „Atos Fructum” u Maloj Remeti, na južnim obroncima Fruške gore u opštini Irig, gde je otvorio i s direktorom Mitrom Deurićem obišao nove realizovane investicije.

Dnevnik petak, 28. jul 2017.  |  Tanjug

Kompanija je ove godine uložila 1,2 milion evra u proširenje hladnjače, nabavku najsavremenije linije za sortiranje i pakovanje jabuka i opremanje vinskog podruma. Čestitajući kompaniji na kvalitetnim resursima koje poseduje, predsednik Mirović je rekao da je „Atos fruktum” slika moćne srpske kompanije i da je primer koji treba slediti.

Kompanija posluje u sastavu matične „Deus biznis-grupe” (DBG). Danas raspolaže sa 100 hektara savremenog zasada jabuka i oko 16 hektara vinograda, ULO hladnjačom kapaciteta od 3.500 tona i vinarijom za 100.000 boca.

Mirović je rekao da proizvodi te kompanije, zbog svog kvaliteta, ispunjavaju visoke standarde Evropske unije, te da su voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo grane poljoprivrede koje su u velikom trendu rasta i u Vojvodini i u celoj našoj zemlji.

Foto: Tanjug (Jaroslav Pap)

To su i razlozi što je Pokrajina i u ovoj godini, preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, podsticala voćarsku i vinogradarsku proizvodnju i što će to nastaviti da radi.

„Stoga ćemo nastojati da u narednim godinama s još više novca podstičemo takvu vrstu, pre svega ekonomskog razvoja zemlje, jer ćemo davati značajne svote za razvoj te oblasti“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

„Ove godine smo to prvi put učinili za nabavku opreme za vinarije i za sve one segmente u proizvodnji vina koji će doneti bolji kvalitet.“

Mirović je još rekao da je Srem prepoznat kao deo Vojvodine i Srbije koji ima ogromne šanse u proizvodnji voća i vina, da imamo sve više vinarija i sve kvalitetnija vina, i izrazio uverenje da ćemo, kako vreme odmiče, biti vodeći u toj oblasti, ne samo kod nas u regionu nego i u širim okvirima.

„Naši konkursi su javni, transparentni, pomoći ćemo koliko možemo jer želimo da Vojvodina bude ono što je nekada bila: glavna vodeća regija u okviru naše zemlje, koja će povlačiti napred i druge krajeve, a korak po korak uspevamo u tome i uz pomoć kompanija poput ove“, izjavio je Mirović.

S Mirovićem su juče u Maloj remeti bili i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

E. M.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Evropska Unija Vojvodina

©2019 Netmark d.o.o.