Arhiva » Vesti » Blic 18.08.2017

Vučić, Brnabić, Gojković , Dačić i Vulin uputili saučešće španskom kralju povodom napada u Barseloni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća španskom kralju Felipeu VI povodom današnjeg terorističkog napada u Barseloni.

Blic petak, 18. avgust 2017.  |  rts.rs

"Veoma nas je potresla vest o tragičnom događaju u Barseloni, u kojem je vozač kombija pokosio nedužne ljude na šetalištu Las Ramblas. Republika Srbija osuđuje ovaj teroristički akt, koji nas još jednom podseća na neophodnost udruživanja napora u suočavanju sa ovom pošasti, koja ugrožava život i bezbednost svih građana", naveo je Vučić.

"U ime građana Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze našeg najdubljeg saučešće Vama i porodicama onih koji su izgubili svoje najmilije, a povređenima brz i uspešan oporavak", navodi se u pismu predsednika Vučića.

Prema najnovijim podacima katalonskog ministarstva unutrašnjih poslova, u napadu u Barseloni poginulo je 13 osoba, a 50 je povređeno.

Brnabić uputila saučešće Rahoju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je pismo saučešća španskom premijeru Marijanu Rahoju, povodom terorističkog napada u Barseloni.

"Veoma me je pogodila vest o terorističkom napadu u Barseloni, u kojem su stradali nedužni ljudi, a veliki broj osoba je povređen. Najoštrije osuđujemo ovaj teroristički akt. Ovo je, na žalost, još jedna potvrda da je neophodno da se zajedničkim snagama borimo protiv terorizma, koji ne poštuje ljudski život i ugrožava bezbednost svih građana. U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća porodicama nastradalih i Vama, a povređenima želim brz oporavak", navodi se u pismu premijerke Brnabić, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Republike Srbije.

Saučešće Maje Gojković

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković izrazila je saučešće predsednicima Kongresa poslanika i Senata Španije Ani Pastor i Piu Garsiji Eskuderu povodom terorističkih napada u Barseloni.

"Sa tugom smo primili vest o tragičnom događaju u Barseloni, terorističkom napadu i stradanju nedužnih ljudi na šetalištu Las Ramblas. Dozvolite mi da Vama i porodicama nastradalih u ime Narodne skupštine Republike Srbije i lično ime, uputim izraze najdubljeg saučešća zbog žrtava ovog brutalnog terorističkog napada" navela je predsednica Skupštine Srbije u telegramu saučešća.

"Suočavanje sa ovakvim užasnim i bezumnim aktima jača svest o potrebi zajedničkog suprotstavljanja tom zlu koji ne zna za granice i ne bira žrtve. Molim Vas da primite izraze podrške i da prenesete iskreno saučešće porodicama žrtava, kao i želje za brz oporavak povređenima" navodi se u pismu Gojković.

Dačić uputio telegram saučešća ministru spoljnih poslova Španije

Ministаr spoljnih poslovа Srbije Ivicа Dаčić uputio je povodom terorističkog napada u Barseloni telegram saučešća ministru spoljnih poslovа Špаnije Alfonsu Dаstisu u kome se ističe da svet mora ostati ujedinjen u borbi protiv terorizma.

"Ne smemo dozvoliti dа oni koji ne birаju sredstvа dа ostvаre svoje ciljeve ugroze sve vrednosti nа kojimа počivа dаnаšnjа civilizаcijа i bolji svet kojem težimo. Srbijа će, kаo i do sаdа, uvek stаjаti u odbrаni tih vrednosti i dаvаti svoj mаksimаlni doprinos zаjedničkoj borbi dа se iskoreni ovа pošаst", navedeno je u telegramu.

Vulin uputio saučešće španskoj ministarki

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća Mariji Dolores de Kospedal Garsiji, ministarki odbrane Kraljevine Španije, povodom terorističkih napada u Barseloni.

"Iskreno smo zaprepašćeni i ožalošćeni užasnim terorističkim napadom u Barseloni. Takvi i slični događaji ukazuju na neophodnost preduzimanja oštrijih mera i zajedničkog delovanja u borbi protiv terorizma. Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije saosećaju sa rodbinom nastradalih, a Ministarstvo odbrane spremno je da, ukoliko zatreba, pruži pomoć", navodi se u telegramu, saopsteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.