Arhiva » Vesti » Večernje novosti 19.08.2017

Na Kanli kuli fado i "Parni valjak"

Otvoren 12. "Gitar art samer fest" u Herceg Novom koncertom portugalskog sastava Fao Iberija. Na Kanli kuli nastupio je i popularni "Parni valjak"

Večernje novosti subota, 19. avgust 2017.  |  V. VUJNOVIĆ

Herceg Novi - Hercegnovski "Gitar art samer fest" otvoren je koncertom portugalskog sastava Fao Iberija, uz poruku predsednika opštine Stevana Katića "da to nije slučajno".

- Fado, koji je Unesko uvrstio u nematerijalnu kulturnu baštinu u prevodu sa portugalskog znači sudbina, a subina je ono što prema verovanju određuje život svakog pojedinca, i ovo je svakako festival koji određuje kulturni život Herceg Novog - kazao je Katić.

Publiku je uoči koncerta pozdravila i predstavnica Ambasade Portugalije u Beogradu Grase Kosta Masedo, podsećajući da su već sarađivali sa beogradskim Gitar art festom a sa hercegnovskim su prvi put, pa je ovo prema njenim rečima posebna prilika da se obeleži i deset godina diplomatskih odnosa između Crne Gore i Portugalije.

Na Kanli kuli nastupio je i popularni "Parni valjak". Za susret sa publikom odabrali su akustiku, a na konferenciji za novinare pre koncerta Hus je obećao:

- Biće puno ljubavi na koncertu, zaželeli smo se tog drugačijeg zvuka. Mi ćemo dati svoj maksimum, a zato smo možda i opstali, jer nema štednje. Publika je ta koja sa fidbekom vrlo brzo može dignuti koncert na neku potenciju ili ih moramo "lomiti" i uveravati da je to to. Nekad se desi da je publika već posle prve pesme na nogama, ali bez obzira da li sede ili stoje - plesaće!

PROGRAM

Na manifestaciji su učestvovali španski flamenkisti Alfonso & Miguel Linares Flamenko Sekstet, crnogorski Vox2feel Dua, srpski akustični duet Vlada & Bajka, i savremeni Sensartiko trio. Hercegnovski "Gitar art samer fest" završava se sutra.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Parni valjak Herceg Novi Fest

©2018 Netmark d.o.o.