Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 20.08.2017

Mladi matematičari kao nastavnici

Danas 20.08.2017
Od ponedeljka, 21. avgusta, do subote, 26. avgusta, u OŠ "Nikolaj Velimirović" održaće se 12. Letnji matematički kamp sa oko 200 učesnika. Kamp se organizuje za najbolje mlade matematičare od trećeg do osmog razreda, sa oko 40 učesnika iz drugih… »

Kako najbolje živeti sa dilemama

Danas 20.08.2017
Deril Etkins ubio je vojnika u američkoj saveznoj državi Virdžiniji. Kada je doveden pred sud, dvadesetdvogodišnji mladić crne puti osuđen je na smrtnu kaznu. NJegov advokat uložio je žalbu na osnovu Derilove niske inteligencije, koju je procenio… »

Kraj politike čekanja

Danas 20.08.2017
Vlast Aleksandra Vučića iscrpila je svoj kapacitet koji se pet godina zasniva na unutrašnjem čekanju. Prvo da se zaokruži parlamentarna vlast, pa lokalna i u Vojvodini i konačno predsednička. Jedini način da se taj kapacitet održi je transfer… »

Dnevnik sa najzapadnijeg gulaga

Danas 19.08.2017
Goli otok i Sveti Grgur, "Preduzeće Mermer" kakav je zapravo bio zvanični naziv ovog najzapadnijeg gulaga u vreme SFRJ, uz zatvor u Pitešti u Rumuniji bio je jedini logor za prevaspitavanje političkih osuđenika u Evropi gde su prevaspitavanje… »

Amfilohije: Upotreba ćirilice u Crnoj Gori gora nego u komunizmu

Danas 19.08.2017
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je upotreba srpskog jezika, ćirilice i izučavanje istorije Crne Gore i uloge Mitropolije u njenom stvaranju, gora nego u doba komunizma, prenosi Srna. Prema njegovim rečima crnogorska prosveta je… »

Susret ministara odbrane Srbije i Mađarske

Danas 19.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ministrom odbrane Mađarske Ištvanom Šimičkim u Gradskoj kući u Subotici. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, dvojica ministara razgovarala su o saradnji u oblasti odbrane, migrantskoj… »

Vilijem Ražnatović

Danas 19.08.2017
Glogovac i njegovi fanovi bi morali da znaju da je u Engleskoj XVI i XVII veka Šekspir bio ono što je Ceca Ražnatović u Srbiji XX i XXI veka. Pre nego što nastavimo politička smatranja iz jučerašnjeg broja, osvrnimo se na kulturnu polemiku - ipak… »

Nisam se ni prošetao Sarajevom

Danas 19.08.2017
PONEDELJAK, 14. avgust Jutro počinje pakovanjem za put. Mada relativno često putujem, mrzim pakovanje, uglavnom otvorim orman i nabacam u kofer sve što je popeglano, što obično i nije neki širok izbor. Nije ni danas. Putujem sa koleginicom… »