Arhiva » Vesti » Blic 23.08.2017

Kocijančić: EU pozdravlja dijalog Beograda i Skoplja

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je danas da EU pozdravlja konstruktivni pristup u rešavanju bilateralnih odnosa Srbije i Makedonije.

Blic sreda, 23. avgust 2017.  |  Beta

- Međusobno poštovanje, dobrosusedski odnosi i jačanje regionalne saradnje ostaju ključni za evropski put čitavog regiona - rekla je Kocijančić za BIRN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zajev saglasili su se ranije danas da dve zemlje nesuglasice rešavaju isključivo dijalogom i da se zajednički bore za očuvanje i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana dve države.

Nakon njihovog razgovora, Ministarstvo spoljnih poslova najavilo je povratak osoblja srpske ambasade u Skoplju u četvrtak, dodajući da će se ambasador Srbije vratiti 31. avgusta.

U saopštenju je navedeno da će ambasadorka Srbije Dušanka Divjak Tomić zatražiti susret sa makedonskim premijerom Zaevim već 1. septembra.

Srbija je u nedelju povukla osoblje ambasade iz Skoplja uz obrazloženje da su nadležni organi imali informacije o "veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Saglasnost u pet tačaka

Politika sreda, 23. avgust 2017.

Brisel o razgovorima Vučića i Zaeva

Vesti online sreda, 23. avgust 2017.

Kocijančić: EU pozdravlja dijalog Beograda i Skoplja

Novi magazin sreda, 23. avgust 2017.

©2018 Netmark d.o.o.