Arhiva » Vesti » Kurir 23.08.2017

Rjabkov o američkim viznim ograničenjima: Amerika koja širi slobodu širom sveta, pokazala je pravo lice, ali Rusija ostaje hladnokrvna

Kurir sreda, 23. avgust 2017.

Rusija ostaje hladnokrvna uprkos odluci SAD da ograniči izdavanje neimigracionih viza građanima Rusije, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov u intervjuu za japansku televiziju NHK.

„Amerika, koja je širila slobodu širom sveta, pokazala je da je sada u političke svrhe spremna da žrtvuje jezgro svog sistema vrednosti. Ali mi smo hladnokrvni“, rekao je diplomata.

Sjedinjene Američke Države su od srede suspendovale postupak izdavanja svojih neimigrantskih viza na teritoriji cele Rusije, a ova procedura će se nastaviti od 1. septembra, ali samo u američkoj ambasadi u Moskvi. Ranije su se američke vize izdavale i u konzulatima u Sankt Peterburgu, Jekaterinburgu i Vladivostoku.

Istovremeno je zamenik ruskog ministra rekao da Rusija i dalje smatra da je moguće poboljšanje odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

„Od trenutka dolaska na vlast Trampove administracije nastavljamo da smatramo da postoji određena mogućnost za poboljšanje bilateralnih odnosa“, istakao je Rjabkov.

Komentarišući uvođenje novih sankcija Severnoj Koreji u odgovor na lansiranje interkontinentalnih raketa, zamenik ministra je rekao da je „situaciju nemoguće promeniti samo sankcijama“.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija izglasao je rezoluciju o proširenju sankcija Severnoj Koreji zbog lansiranja balističkih raketa „Hvason 14“. Prema proračunima američke strane, koja je predložila rezoluciju, poštovanjem ovih ograničenja omogućiće se smanjenje godišnjih prihoda Pjongjanga sa postojeće tri milijarde dolara na milijardu.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija)

(Foto: AP)


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Rusija Visa

©2018 Netmark d.o.o.