Arhiva » Vesti » Dnevnik 01.09.2017

Pregovori sa Kinezima za veliku investiciju u Zrenjaninu

MAJDANPEK : Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da se sa Kinezima pregovara o ogromnoj investiciji koja bi bila u Zrenjaninu, ali da još ne može da otkrije detalje, kao i da bi to bila jedna od najvećih investicija u zemlji.

Dnevnik petak, 1. septembar 2017.  |  Tanjug

"Razgovaramo sa Kinezima svakog dana i pokušavamo da obradujemo Zrenjanin koji, osim Drekslmajera, nema nijednu novu fabriku", kazao je Vučić novinarima.

On ističe da bi to bilo veoma značajno za srednji Banat pošto se prazni u poslednjih dvadesetak godina, a za tu investiciju bi bile vezane i okolnne opštine, Žitište, Sečanj i druge.

"Radimo na ogromnoj investiciji i imamo 50 odsto šanse da ona dođe u našu zemlju i išla bi u Zrenjanin, to bi bila jedna od najvećih investicija"

Vučić je rekao i da država polako i sigurno podiže jug Srbije i da je vlada u prethodne dve ili tri godine od sedam fabrka u Nišu dovela šest.

"U Leskovcu to, takođe, napreduje, u Vranju napreduje, u Vladičinom Hanu ide odlično, u Lebanu otvramo novu fabriku, Žitorađa prvi put dobija novu fabriku. Bela Palaka uskoro dobija fabriku za oko 150 ljudi... Podižemo polako jug i jugoistok Srbije".

On je rekao da će gradonačelnik Zaječara Boško Ničić imati punu podršku vlade i da je sa njim razgovrao o više projekata, kako da se naprave putevi, kako da se razvije turizam, uloži u većarstvo i povrtarstvo.

U Kranjaževac, prema njegovim rečima, mora još da se uloži, u put oko Kalne, kao i u Boljevac.

Vučić je poručio da Zaječar i Bor kao i ceo istok Srbije mogu da računaju na veliku pomoć države.

Ističa je RTB Bor srce tog dela Srbije.

"Ako uspemo da unarpedimo i ako je moguće da nam prihodi umesto 320 miliona dolara na godišnjem nivou pređu 500 milona onda nećemo imati problema sa bilo čim u istočnoj Srbiji", ističe Vučić.

On je najavio i rekonstrukciju tzv. Dunavske magistrale.

"Uskoro nam kreće i potpuna rekonstrukcija 70 km puta Donji Milanovac - Kladovo, videćemo da uradimo još Donji Milanovac - Golubac - Veliko Gradište, a onda i do Kostolca i Požarevca i da time otvorimo privredno tu, kako smo je ranije zvali, Dunavsku magistralu", istakao je Vučić.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vučić: Za RTB Bor zainteresovani Rusi i Kinezi

SEEbiz petak, 1. septembar 2017.

"Sa Kinezima svakog dana, ogromna investicija"

B92 petak, 1. septembar 2017.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.