Đerić i Beđik osvojili srebro na EP za seniore do 23 godine

Beta 03.09.2017

Srpski veslači Igor Đerić i Aleksandar Beđik osvoji su danas srebrnu medalju na Evropskom prvensu za seniore do 23 godine u poljskom gradu Krušvici.

Đerić i Beđik, kojima je takmičenje u Poljskoj bilo prvo na međunarodnoj sceni u dubl skulu, osvojili su srebro rezultatom 6:49,99 minuta.

Zlatnu medalju osvojili su Grci rezultatom 6:47,96, a bronzanu medalju veslači iz Slovenije sa 6:55,29 minuta.

Kako se navodi u saopštenju Veslačkog saveza Srbije, trener dubl skula Aleksandar Ivković rekao je da je prezadovoljan načinom kojim su Đerić i Beđik završili međunarodnu sezonu i da je srebrna medalja dobar pokazatelj njihovog rada u ovoj godini.

"Đerić i Beđik su izveslali odličnu trku, najbolju u Krušvici i zasluženo su stigli do postolja. U finalu su bili neuporedivo bolji uslovi za takmičenje nego prvog dana, tako da je u 'pisanju' plasmana odlučivao suvi kvalitet. Najbolji dokaz toga jeste pobeda našeg čamca nad sjajnim Slovencima koji su bili na ivici finala ovogodišnjeg Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Plovdivu. Ubedljivo su nas 'tukli' u kvalifikacijama, ali smo im mi u finalu vratili istom merom. Grci su, s druge strane, pokazali da su u ovom trenutku najbolji", rekao je Ivković.

Beđik je rekao da je srećan što se osvojenom medaljom oprostio od konkurencije seniora do 23 godine.

"Jedan od ciljeva u finalu bio nam je da dokažemo da smo bolji od Slovenaca Krebsa i Aljančića, sedmog dubl skula na svetu. Uspeli smo u tome, ne i da osvojimo zlato, jer su Grci danas bili bolji. Međutim, nemamo za čim da žalimo. Pružili smo  maksimum i postali evropski vicešampioni", naveo je on.

Đerić će i naredne godine moći da se takmiči u konkurenciji mlađih seniora.

"Prezadovoljan sam srebrnim odličjem u Poljskoj koje će mi biti ogroman podstrek za narednu sezonu, moju oproštajnu kada je konkurencija mlađih seniora u pitanju", rekao je on.

Dušan Slavnić je debitantski nastup na međunardonoj sceni u disciplini skif završio na 10. mestu, pošto je u B finalu zauzeo četvrto mesto rezultatom 7:47,36 bio četvrti.

(Beta, 09.03.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Sport, najnovije vesti »