Arhiva » Vesti » Kurir 12.09.2017

Rasvetljeno ubistvo iz 2006: Novak iz Šapca posle 11 godina bekstva priznao da je Majdu izbo nožem 20 puta i zapalio joj stan

Kurir utorak, 12. septembar 2017.

BANJALUKA/ŠABAC - Novak Džinović (41) iz Šapca danas je u Okružnom sudu u Banjaluci priznao da je pre više od 11 godina ubio Majdu Juzbašić i pristao na kaznu od 12 godina zatvora.

Okružni tužilac Dalibor Vrećo i Džinovićev advokat Dušan Savić u sudu su rekli da su sklopili sporazum o priznanju krivice, po kojem bi Džinović trebao biti osuđen na pomenutu zatvorsku kaznu. Posle kratkog većanja predsednica Sudskog veća Snježana Kudrić rekla je da je sud prihvatio sporazum.

Prema presudi, Džinović je Juzbašićevu ubio 27. juna 2006. oko 3.30 u njenom stanu u Ulici carice Milice u Banjaluci.

- To veče njih dvoje su se posvađali u Majdinom stanu. On je zatim, u nameri da je ubije, uzeo nož dužine 25 centimetara i 20 puta je ubo u predelu grudnog koša, vrata i ruku - navedeno je u optužnici.

Da bi prikrio ubistvo Džinović je izazvao požar u stanu i pobegao. Tek nakon gašenja požara vatrogasci su na krevetu otkrili telo, koje je delimično bilo ugljenisano. Posle zločina, Džinović je pobegao i istog dana napustio BiH. U bekstvu je bio skoro punih 11 godina.

U Upravi policije Crne Gore navode da je begunac uhapšen u Podgorici 17. januara, posle čega je predat u nadležnost Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio pritvor. Posle toga je izručen u BiH i nalazio se u pritvoru.

U vreme ubistva Majda Juzbašić je živela sama. Njen suprug Smajo je 2000. godine umro od predoziranja drogom, a sina im je svojevremeno oduzela socijalna služba, jer je bio izložen porodičnom nasilju.

(Kurir.rs/Blic/Goran Obradović/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Kurir


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.