Arhiva » Vesti » Blic 14.09.2017

Ulica horora: Novosadski epicentar dilera pod nadzorom policije, ali komšije i dalje imaju zamerke

Radnici JKP „Zelenilo“ juče su užurbano raskrčili Ulicu Mikole Kočiša, koja je postala glavno stecište narkomanskih zavisnika, dok je policija kontrolisala prolaznike u ovoj ulici.

Blic četvrtak, 14. septembar 2017.  |  Aleksandar Latas

Nakon pisanja „Blica“ o zapuštenoj ulici horora, gde je Metadonski centar i u kojoj narkomani ubrizgavaju drogu u vene naočigled stanara i dece ovog dela grada, saobraćajnicu su juče prvo okupirali radnici „Zelenila“ s kosilicama. Ubrzo je stigla i patrola policije koja je kontrolisala prolaznike.

Iz „Zelenila“ kažu da će ulica biti sređena do kraja ove nedelje, ali još ne znaju da li će je nastaviti održavati.

- Ova ulica nije u programu redovnog održavanja zelenila tako da je akcija čišćenja zasad jednokratna. Na kraju godine Skupština grada usvaja plan održavanja zelenih površina i bilo bi dobro da mesna zajednica zajedno sa „Zelenilom“ inicira da se i Mikole Kočiša sledeće godine uvrsti u redovno održavanje. Inače, ulica je dosta zapuštena i puna samoniklog rastinja - izjavio je Ivan Nožinić, portparol ovog preduzeća. Kada radnici „Zelenila“ završe posao, sav otpad će da počiste njihove kolege iz JKP „Čistoća“.

Stanari, međutim, smatraju da je ovo daleko od rešenja njihovog problema.

- Lepo je što će konačno da urede ulicu koja nikada do sada nije bila sređena. No, sledeće što mi stanari želimo je da zajedno posetimo rukovodstvo Kliničkog centra Vojvodine i čujemo koji je njihov stav u vezi sa našim mukama. Nadam se da ćemo da nađemo rešenje koje će sve zadovoljiti. Svakako, ne odustajemo zahteva da se Metadonski centar izmesti iz naše ulice - rekao je Strahinja B., predstavnik stanara.

Da podsetimo, stanari Mikole Kočiša, ali i Drinske i Ledinačke, te okolnih ulica ne mogu normalno da žive od kada su korisnici Metadonskog centra u njihovoj ulici. Kako kažu, tu sada dolaze i dileri droge, te narkomani koji se drogiraju na ulici dok deca idu u školu, a zelenilom zapušten kraj idealan je za njihovo skrivanje. Počela su i razbojništva, jednom stanaru je već dva puta obijena kuća ove godine. Drugi svedoče da goli mladići hodaju po ulici i ubadaju se iglama, a neki od njih ulaze i u dvorišta, terase i stanove. Tako je prvi komšija pored Centra morao iz svoje dnevne sobe da izbacuje narkomana koji mu se ušunjao u kuću i zaspao na trosedu u dnevnoj sobi.

Puno igala i špriceva

Strašne priče stanara koji su bili svedoci okupljanja zavisnika ispred njihdilera ovih domova potkrepio je prizor nakon sređivanja šumarka - igle i špricevi bili su razbacani na sve strane, da su čak i radnici pažljivo gazili i zaobilazi ovaj opasan otpad.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.